Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Skončil další prima rok


Tradičně vás začátkem roku seznamuji s děním v našem Klubu seniorek staré Stodůlky. Jaký tedy byl uplynulý rok 2019? Užívaly jsme si ho se vším všudy. Jezdily jsme na výlety, scházely se v Lukáši, oslavily jsme celou řadu významných událostí – narozeniny členek klubu, narození dalších vnoučat a pravnoučat... Také jsme využily nabídky naší městské části a navštívily jsme divadla, koncerty a absolvovaly několik výletů. Zážitky nabitý rok začal hned po Novém roce přípravou dětského karnevalu, který se uskutečnil 9. března. Připravily jsme pro děti opravdu bohatý program. Největší „hit“ bylo malování obrázků na obličej. Nechyběla ale ani bohatá tombola, takže si každý účastník odnesl několik cen. Teď už klepe na dveře Dětský karneval 2020, který se ve Spolkovém domě uskuteční v sobotu 7. března.
V dubnu jsme si zajely do Litoměřic na výstavu Zahrada Čech, kde si každá z nás „ukořistila“ nějakou tu sazeničku nebo stromek. Od té doby se těšíme z toho, jak nám hezky rostou.
Jako každý rok jsme se v květnu vydaly na třídenní výlet do Bednárečku u Jindřichova Hradce. Cestou do penzionu jsme se zastavily v Telči. Tentokrát jsme přípravě výletu a jeho programu věnovaly spoustu času. Rozhodly jsme se totiž, že si mimo jiné zatancujeme country tance. Na známé písničky jsme připravily choreografii, některé z nás se zhostily role tanečnic a všechny jsme se pěkně vyřádily a navíc ještě procvičily celé tělo. Když nás zradila technika – magnetofon, tak jsme si hudební doprovod obstaraly samy. V červnu byla na radnici k vidění výstava o činnosti všech klubů seniorů, které v Praze 13 působí, takže mnozí z vás se toho dost dověděli také o nás. Ve stejném měsíci jsme vyjely na výlet do Kitlova areálu Krásná a na farmu v Pěnčíně, kde nás ochotně provedli a řekli nám vše o chodu této známé kozí farmy. Samozřejmě jsme si tu nakoupily různé druhy sýrů – mňam ☺. Součástí areálu je také korálková dílna. A protože nechybí ani prodejna, hned bylo za co utrácet. Během letních měsíců jsme se scházely v restauraci Mlejn, kde jsme si popovídaly, daly si pivko a něco na zub.
Poslední náš výlet v roce 2019 se uskutečnil 5. prosince, kdy jsme se vydaly do Babiččina údolí v Ratibořicích na vánoční trhy. Bylo to trošku náročnější na chůzi, ale toto místo má své kouzlo, takže trošku námahy za to určitě stojí. Pěkně jsme se prošly a nakoupily si drobnosti pro své blízké. Přejeme vám všem krásný a na zážitky bohatý rok 2020.

Marie Šimková, kronikářka klubu