Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z DENÍKU POLICIE ČR

  • V průběhu prosince se policistům z Místního oddělení policie Stodůlky podařilo zadržet muže podezřelého ze spáchání trestného činu znásilnění. Podezřelý byl zadržen krátce po spáchání svého činu. Následně jsme celý případ předali Službě kriminální policie a vyšetřování, jelikož právě tato služba je věcně příslušná konat vyšetřování. Tento pachatel dosud nebyl ze spáchání tohoto trestného činu odsouzen. To je vždy běh na dlouhou trať.
  • Na konci roku byl ve Stodůlkách odhalen případ podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy, který si převzali kolegové Služby kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy. Tento případ nemá souvislost s oslavami konce roku.
  • Období těsně před vánočními svátky je také spojeno se zvýšeným výskytem kapesních krádeží, neboť občané chodí nakupovat s větší finanční hotovostí, a také s vloupáním do sklepů, kde bývají často uloženy vánoční dárky. V průběhu prosince prováděli policisté našeho oddělení policejní akci u obchodních center, kde byla navýšena hlídková činnost, čímž se nám podařilo udržet tuto kriminalitu kapesních krádeží ve velmi malé míře. V období před Vánoci jsme zaznamenali pouze jednotlivé případy vloupání do sklepů a několik kapesních krádeží.
  • Můžeme říct, že oslavy konce roku nepřinesly zvýšení trestné činnosti. Oproti předchozím rokům patřila noc z 31. prosince 2019 na 1. ledna 2020 spíše mezi ty klidnější. Především jsme očekávali, že bude docházet k různým potyčkám, nebo, v souvislosti s použitím zábavní pyrotechniky, k poškození majetku. Naštěstí se nic závažného nestalo.

Za MOP Stodůlky npor. Lukáš Hošna