Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Soutěž Praha 13 mýma očima aneb Tady bydlím, tady jsem doma

V dubnu roku 1991 spatřilo světlo světa první vydání zpravodaje STOP. Dnes má svůj zpravodaj každá městská část, každé město i větší obec. Mnohé z nich jsou velmi kvalitní, barevné, s dokonalými fotografiemi... Na počátku devadesátých let bylo ale vydávání takového zpravodaje záležitostí vyloženě průkopnickou. Významná jubilea STOPu jsme vždy oslavili. Je škoda, že tentokrát nám jakékoli plány kazí koronavirus. Zatím je epidemiologická situace jako na houpačce. Chvíli to vypadá, že se všechno obrací k lepšímu, za pár dnů je opak pravdou.
Proto jsme se rozhodli, že 30. narozeniny STOPu „oslavíme“ takovým způsobem, na který je i koronavirus krátký. Vymysleli jsme pro vás, naše čtenáře, soutěž s názvem Praha 13 mýma očima aneb Tady bydlím, tady jsem doma.

Být někde opravdu doma znamená daleko víc, než považovat za svůj domov jen prostor za vchodovými dveřmi do svého bytu nebo domu. A my bychom byli moc rádi, kdybyste se s námi o své „doma“ podělili. Někteří z nás žijí na třináctce chvilku, jiní pamatují dobu, kdy se do země zakousnuly bagry a začala zde vyrůstat panelová zástavba. Tvář našeho „doma“ se měnila, stále se mění a v budoucnu tomu nebude jinak. Ale bez ohledu na všechny změny, stále tady prožíváme dny plné radosti, ale i smutku nebo starostí, dny všední i sváteční. Mnozí z nás už zde mají svá oblíbená místa, kam se se svou radostí nebo zármutkem vydají. Místa, kde se radost znásobí a smutek je hned o něco menší. Jiní své pocity svěří papíru – malují obrázky, píší příběhy... Teď už asi tušíte, proč jsme naši „výroční soutěž“ pojmenovali Praha 13 mýma očima aneb Tady bydlím, tady jsem doma.
A teď už konkrétněji. Soutěžit můžete ve třech kategoriích:

  • fotografie
  • obrázek
  • příběh

Každá z kategorií bude navíc rozdělena podle věku soutěžícího:

  • soutěžící ve věku do 8 let
  • soutěžící ve věku do 15 let
  • soutěžící ve věku od 15 let výše

A protože jde o soutěž, jistě vás zajímají i ceny, které čekají na ty nejlepší. Vyhrát můžete mobilní telefony, stavebnice Lego, velkokapacitní USB disky, fotoaparáty pro malé fotografy, powerbanky, kosmetické kazety pro dámy i pány...
Uzávěrka soutěže, která není určena profesionálním umělcům, je 10. května 2021. O pořadí soutěžících rozhodne odborná porota.
Své práce (max. 5 fotografií, obrázků nebo příběhů) nám můžete poslat e-mailem na adresu určenou výhradně této soutěži: stop.soutez@praha13.cz, poštou na adresu: Redakce STOPu, Úřad městské části Praha 13, Sluneční nám. 13, 158 00 Praha 13 nebo je přinést osobně do informací v atriu radnice.
Všechny práce budou součástí výstavy k 30. výročí STOPu, jejíž vernisáž s předáním cen výhercům soutěže proběhne 31. května 2021.

Eva Černá