Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Fotbalový klub Motorlet Praha

Největší sportovní klub jihozápadní části metropole oslavil 18. června významné jubileum. Fotbalový oddíl SK Motorlet Praha sfouknul z pomyslného dortu už 105. svíčku.

Klubová základna skýtá přes pět set mládežníků, kteří bojují v nejvyšší pražské soutěži na poli přípravek a v nejvyšší soutěži, a to 1. České lize, v žákovských a dorosteneckých kategoriích.

Tento klub si v polovině června připravil velkolepou párty. Vše začalo turnajem přípravek, který vystřídalo utkání týmu Motorlet proti charitativnímu celku Real Top Praha, za který nastoupili mj. okresní přeborníci Leoš Noha a Ladislav Hampl, sporťáci Jaromír Bosák, Robert Záruba či Michal Hrdlička nebo bývalí fotbaloví reprezentanti Radek Šírl a Jan Rajnoch. Za Motorlet si premiérový start připsal Jakub Kohák.

Pak už přišlo na řadu ocenění všech mládežnických týmů včetně mužů „B“, kteří vyhráli Pražský přebor. Pohár a medaile předávali starosta Prahy 13 David Vodrážka a místopředseda fotbalového svazu Michal Fischer. Jinonickému „áčku“ bohužel unikla ČFL o pouhý bod.

Po celý den bylo tréninkové hřiště zastaveno všemožnými dětskými atrakcemi. K večeru vystoupily na hlavním hřišti dvě kapely (B.lues a Kix), které roztančily nejen dospělé obecenstvo. Areálem se tak protočily stovky spokojených návštěvníků, kteří přispěli k dobré náladě tohoto nedělního odpoledne.  „Oslavy a dětský den nás stály spousty času, ale vyplatilo se. Areálem proteklo na tisíc lidí, kteří se rozhodně bavili. Chtěli jsme touto akcí opět připomenout, že je v této lokalitě nějaký Motorlet, který se dokáže postarat a spoluvychovávat dnešní mládež,“ svěřuje se fotbalový předseda JUDr. Blažek.

Motorlet Praha ovšem neznamená jen 105 let historie, především je to více než pět set mládežníků do osmnácti let, kteří věnují svůj volný čas aktivnímu sportování na nejvyšší české úrovni.

Pokud se chcete stát hráčem Motorletu, pište či volejte Jaroslava Machače, klubového šéftrenéra (tel. 775 152 165, jmachac@fkmotorlet.cz). Neustálý klubový nábor probíhá po celý školní rok.

Dominika Říhová