Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Kalendář akcí - září 2017

Pátek 1. 9.

Zde nakupuji

Hypermarket Globus Praha – Zličín, Sárská 133/5

Od 1. 9. opět začíná akce Zde nakupuji. Vždy od 1. do 7. dne v měsíci náhodně a v různých časech vybíráme 7 automobilů zákazníků se samolepkou Zde nakupuji. Tito zákazníci od nás obdrží dárkovou kartu na nákup v Globusu v hodnotě 500 Kč. Samolepku si můžete vyzvednout v informačním centru.

Pátek 1. 9. • 13.00 – 18.00

Den otevřených dveří v nové mateřské škole U Stromu

Ovčí hájek 2174/46, Nové Butovice

Městská část Praha 13 vás co nejsrdečněji zve na Den otevřených dveří v novotou vonící mateřské školce U Stromu.

Sobota 2. 9. • 9.00

Stodůlecký vodník

Stodůlecký rybník v Centrálním parku

SDH Stodůlky pořádá další ročník nezvyklého zápolení dobrovolných hasičů v požárním sportu. Soutěž se skládá ze dvou částí – plavby na raftu po rybníku a požárního útoku.

Neděle 3. 9. • 10.00

Vyjížďka Stodůlky – Karlštejn – Stodůlky

Start a cíl – Kolovečská ulice (stadion)

Délka vyjížďky, která je součástí akce Sport ve Stodůlkách, je cca 60 km. Trať: Stodůlky – Řeporyje – Zadní Kopanina – Ořech – Chýnice – Kuchař – Karlík – Dobřichovice – Lety – Mořinka – Mořina – Hlásná Třebaň – Karlštejn – Hlásná Třebaň – Mořina – a dále po tradiční trase přes Kuchař. Vyjížďka není pořádána jako závod! Podrobnosti k akci, jejímž pořadatelem je Cyklistický spolek Stodůlky, získáte na www.csstodulky.cz/sks/.

Neděle 3. 9. • 14.00

Koncert pro park

Centrální park (před MŠ v Bronzové ulici)

Zveme vás na tradiční a oblíbenou hudební událost konce prázdnin. Na letošním Koncertu pro park, který se koná pod záštitou starosty Davida Vodrážky, vystoupí Country Band, Horváth Band, rocková kapela Keks, Turbo a Janek Ledecký. Při přestavbách scény vystoupí na halfplay back Kamila Nývltová. Můžete se těšit na kulturní zážitek, který potěší všechny generace. Občerstvení je zajištěno.

Pondělí 4. 9. • 10.00

Třináctka prvňáčkům

Centrální park (před MŠ v Bronzové ulici)

Můžete se těšit na zábavné dopoledne na přivítanou pro všechny prvňáčky Prahy 13 s písničkami, klauny, soutěžemi a dárky.

Pondělí 4. 9. • 12.00

Strašidelný pohádkový les

Centrální park (vstup z ul. Pod Hranicí)

Přijďte si zpříjemnit první školní den. Zveme všechny děti i jejich rodiče do strašidelného lesa. Na trase v délce 2 km (kolem rybníka) na všechny čekají herci v krásných kostýmech, originální hry, řada překvapení. A v cíli? Tam jsou samozřejmě přichystané dárky. Vstupné se neplatí. Akce se koná pod záštitou starosty Davida Vodrážky a jeho zástupkyně Marcely Plesníkové.

Úterý 5. 9. • 8.00 – 11.00

Seniorské úterky

Hypermarket Globus Praha – Zličín, Sárská 133/5

Při nákupu nad 299 Kč obdrží senioři (zákazníci nad 60 let), kteří se přihlásí se slevovou kartičkou na informačním centru, dárkový balíček a kupon na slevu 20 % na 1 kus vakuově balených uzenin z řeznictví Globus. O kartičku si můžete zažádat v informačním centru.

Úterý 5. 9. • 14.00 – 16.00

Retrokavárna

Klub Mlejn, Kovářova 4, Stodůlky

Retrokavárna je otevřena pro seniory z Prahy 13 vždy první úterý v měsíci. Protože je počet míst omezen, doporučujeme rezervovat si místo u paní Aleny Houškové na tel. 235 011 451.

Středy 6. a 13. 9. • 16.00

Aerobik pro děti od 4 let

Sportovní klub FitStation.cz, Ohradské náměstí 1628/7, Velká Ohrada

Sportovní klub FitStation.cz pro vás ve školním roce 2017/2018 připravil mnoho lekcí. Ti nejmenší se mohou těšit na sportovní průpravu hrou, která je základem pro pohybové dovednosti dítěte nebo na školičku aerobiku. Dále otevíráme specializované kurzy jako zumba, komerční, fitness a sportovní aerobik. V těchto kategoriích získal náš klub v minulém roce mimo jiné titul mistrů ligy. Přijďte navštívit naši ukázkovou hodinu. Děti mohou trénink rovnou vyzkoušet. Pro přihlášení na ukázkovou lekci či získání více informací nás kontaktujte na www.fitstation.cz, telefonním čísle 605 477 029.


Čtvrtek 7. 9. • 19.00

Sen o Rudolfově Praze

Maiselova synagoga, Maiselova 10, Praha 1

Koncert souborů Victoria Ensemble a Concerto Aventino, které se zaměřují na evropskou hudbu 15. – 18. století. Na programu jsou díla autorů rudolfinské Prahy – mezi nimi Orlando di Lasso, Hans Leo Hassler, Jakob Handl Gallus, Kryštof Harant z Polžic a Bezdružic, Jan Campanus Vodňanský a další. Vstupenky – v předprodeji v Maiselově synagoze, v Informačním a rezervačním centru ŽMP (Maiselova 15, Praha 1), v síti Ticket Art a na webových stránkách ŽMP. Vstupné 230/150 Kč.

Sobota 9. 9. • 10.00 – 18.00

Psí den s Prahou 13

Centrální park

Tato akce má za cíl návštěvníka a jeho pejska nejen pobavit, pomoci ostatním pejskům v nouzi, ale také šířit nezbytně nutnou osvětu v oblasti psů. Těšit se tak můžete na opravdu pestrý program: Soutěže – pokus o překonání rekordu ve skoku do výšky, čipování psů zdarma, psí hernu, nabídku psů z útulku, ale také na celebrity se svými pejsky a mnoho další zábavy a zajímavostí. Vstupné ani startovné se neplatí. Více na www.psiden.cz.

Neděle 10. 9. • 14.00

Den otevřených dveří a oddílové závody

Jezdecké středisko Zmrzlík DDM hl. m. Prahy, Na Zmrzlíku 3, Praha 5

Na programu budou oddílové závody, kde se mezi sebou utkají naši členové o věcné ceny, proběhne prohlídka stájí a na závěr zdarma svezeme vaše ratolesti na koních.

Úterý 12. 9. • 20.00

Aqua aerobik – Dámský klub Linie

Bazén Gymnázia J. Heyrovského 2475, Nové Butovice

Začínají kurzy aqua aerobiku Dámského klubu Linie – září 2017 – leden 2018. Pololetní kurzy jsou každé úterý od 20 do 21 hod. Cena celého kurzu (září – leden) je dle přesného počtu lekcí 3 800 Kč. Platba je možná osobně 12. 9. před zahájením kurzu nebo po telefonické rezervaci platebním převodem. Informace o zbývajícím počtu míst podá Hana Jenčová na tel. 724 639 948. Více na www.klublinie.cz.

Středa 13. 9. • 16.00 – 18.00

Beseda s pracovníky OSPOD

Obřadní síň ÚMČ Praha 13, Sluneční nám. 13, Nové Butovice

V rámci Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro Prahu 13 a Řeporyje zveme širokou veřejnost a pracovníky ve školství na besedu se zástupci oddělení sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD). Téma: Spolupráce s rodinou, vazba na školu, rodinu, spolupracující organizace.

Čtvrtek 14. 9. • 15.00 – 18.00

Den otevřených dveří

Soukromé jesličky Babysmiling, V Hůrkách 2145/1

Přijďte nahlédnout do našich prostor se svými dětmi, které si mohou pohrát a vy získat bližší informace.

Sobota 16. 9. • 11.00 – 18.00

Ohrada Food Fest

Ohradské náměstí, Velká Ohrada

Zveme vás na 4. ročník kulinářského festivalu Ohrada Food Fest, který nabízí jedinečné gastronomické zážitky. Jde hlavně o dobré jídlo a přátelskou atmosféru. Mezi hlavními účastníky se představí přední pražské restaurace, streetfood, pivovar, vinařství nebo medovinárna. Těšit se můžete na foie gras nebo-li bílá husí játra a další husí a kachní speciality, čokolády a pralinky, ale také na dětskou zónu se skákacím hradem či malováním na obličej. Záštitu nad festivalem převzal starosta David Vodrážka.

Sobota 16. 9. • 12.00

Oktoberfest

Německá škola v Praze, s.r.o., Schwarzenberská 1/700

Zveme na akci VIP Launch a tradiční Oktoberfest Deutsche Schule Prag – vzdělání „Made in Germany“. Další informace na www.dsp-praha.cz nebo je obdržíte v pozvánce.

Neděle 17. 9. • 8.00

Pražské cyklozvonění 2017

Centrální park, hráz Stodůleckého rybníka

Už pojedenácté se koná akce Pražské cyklozvonění. Sraz účastníků je v 8.00. Cílem je tentokrát Praha 8. Trasa je asi 20 km dlouhá a vhodná pro rodiny s většími dětmi. Akce je součástí Evropského týdne mobility a Festivalu volného času Prahy 13. Záštitu převzal zástupce starosty Pavel Jaroš. Více na str. 17 a www.cyklozvoneni.cz.

Neděle 17. 9. • 13.00 – 18.00

Butovická pouť U Galerie Butovice

Dopřejte sobě a hlavně dětem pravou pouťovou zábavu.

Už teď se na všechny těší Jů a Hele, hudební skupina Ready Kirken nebo westernový jezdec na koni Jimmy Magura. Na programu je také Albertíkova show, taneční vystoupení – zumba, pouťové soutěžní klání, chybět nebudou ani pouťové atrakce.

Pondělí 18. 9. • 17.00

6. Veřejné fórum 2017

Obřadní síň radnice, Sluneční nám. 13, Nové Butovice

MČ Prahy 13 si Vás v rámci Agendy MA 21 dovoluje pozvat na již 6. Veřejné fórum. Každý občan se zde může vyjádřit k tématům, která jsou palčivá a zaslouží si tak pozornost a změnu. Pokud vám není lhostejné, co se děje, přijďte s námi pohovořit na témata, která vás zajímají a přispět tak k rozvoji naší městské části.

Čtvrtek 21. 9. • 14.30 – 15.30

Bibliobus Oskar přijede za vámi

U FZŠ prof. Otokara Chlupa, Fingerova 2186

Během školního roku bude každý sudý čtvrtek (od 21. 9.) v čase od 14.30 do 15.30 přijíždět ke škole bibliobus Oskar městské knihovny v Praze. V pojízdné knihovně si můžou děti i dospělí vypůjčit knížky, CD, DVD či komiksy. Stejně, jako v jakékoli jiné pobočce městské knihovny. Nebo, pokud ještě nejste čtenářem, můžete se v bibliobuse do knihovny i zapsat. Přijíždění pojízdné knihovny je přizpůsobeno harmonogramu školy – když bude mít škola prázdniny, bibliobus Oskar nepřijede.

Čtvrtek 21. – sobota 23. 9.

Volba české chuťovky

Hypermarket Globus Praha – Zličín, Sárská 133/5

Globus opět nominuje některé své masné výrobky na českou chuťovku. Přijďte i vy ochutnat nominované výrobky z našeho řeznictví a vybrat si svého favorita.

Sobota 23. 9. • 17.00

Velká doktorská pohádka – premiéra

Divadlo Na Manoušce, Řeporyje

Divadelní ochotnický spolek Divadlo a jiné (DiAj), který existuje od roku 2009, vás zve na Velkou doktorskou pohádku, kterou nově nastudoval podle předlohy Karla Čapka. Soubor za dobu své existence uvedl třináct divadelních her různých autorů a získal několik ocenění na přehlídkách po celé ČR.

Neděle 1. 10. • 10.00

Jubilejní Dráček

Tělocvična ZŠ Janského, Velká Ohrada

Srdečně zveme všechny příznivce gymnastiky na 10. ročník závodu v gymnastickém dvojboji Dráček. Závody proběhnou za podpory vedení školy, Pražského gymnastického svazu a MČ Prahy 13. Ve čtyřech věkových a dvou výkonnostních kategoriích budou závodit děti ve věku od 4 do 11 let. Účast přislíbili i Martin Konečný a dvojnásobná olympionička Kristýna Pálešová. Přijďte se podívat, co všechno malé gymnastky dovedou, povzbudit je a odměnit potleskem.

Pondělí 2. – pátek 13. 10.

Výstava poskytovatelů sociálních služeb Prahy 13

Atrium radnice, Sluneční nám. 13, Nové Butovice

Zveme vás na již tradiční výstavu, která občanům představí aktuální činnost poskytovatelů sociálních a širokou škálu doprovodných služeb pro seniory, děti a mládež, rodinu nebo zdravotně postižené.


BOTANICKÁ ZAHRADA HL. M. PRAHY

Trojská 800/196, Praha 7 – Troja

Venkovní expozice je otevřena denně 9.00–19.00, skleník Fata Morgana út–ne a ve státní svátky 9.00–18.00, vinotéka sv. Kláry po–pá 13.00–21.00, so, ne a svátky 11.00–21.00.

Čtvrtek 7. 9. • 17.00

Procházky zahradou s odborníkem – areál Sever

Z Ameriky do naší kuchyně – užitkové rostliny Nového světa – sraz u pokladny Sever (z ulice K Pazderkám).

Neděle 10. 9. • 14.00 – 17.00

Malování s Lucií Crocro – Ornamentální zahrada

Dříme ve vás umělecký duch? Probuďte jej pod vedením akademické malířky Lucie Crocro na uměleckém kurzu pod širým nebem. Cena kurzu je 390 Kč dospělý a 90 Kč dítě do 15 let. Více informací a rezervace na e-mailové adrese crocrolucie@seznam.cz nebo na tel. 773 247 227.

Sobota 16. – neděle 17. 9. • 11.00 – 19.00

Vinobraní sv. Kláry – vinice sv. Kláry, Ornamentální zahrada

Ani letos nebude na vinobraní chybět prezentace produkce z vinice sv. Kláry. Zábavu zaručí doprovodný hudební program. Pro tuto akci platí zvláštní vstupné.

Do neděle 17. 9. • 9.00 – 20.00

Botanické cesty tam a zase zpátky – venkovní expozice a prostor před skleníkem Fata Morgana

Součástí Amerického léta je i fotografická výstava zaměřená na expedice – služební cesty na americký kontinent.

Sobota 23. 9. – neděle 22. 10. • 9.00 – 19.00

Dýňový podzim – Ornamentální zahrada

Dvanáctá podzimní výstava dýní v botanické zahradě vám již tradičně představí bohatý sortiment plodů z čeledi Cucurbitaceae. Uvidíte stovky dýní ve zhruba čtyřiceti druzích. Obdivovat můžete od malých 10 cm velkých dýní až po 25 kg krásky.

Do neděle 24. 9. • 9.00 – 20.00

Americké léto – venkovní expozice

Americké léto nabídne ukázky skvostů tamní přírody, zvyky původních obyvatel i malý náhled do kuchyně tohoto kontinentu.

Do neděle 24. 9. • 17.00

Hudební toulky – Ornamentální zahrada

Vždy v neděli se můžete zaposlouchat do klasické hudby pod širým nebem, obklopeni zelení a pestrobarevnými květy.

Více informací o veškerých akcích a novinkách najdete na www.botanicka.cz, info@botanicka.cz, tel. 234 148 111.

CZECH PHOTO CENTRE

Na Zlatě 2835/1, Nové Butovice

Středa 16. 8. – neděle 3. 9.

Výstava fotografií – Czech Nature Photo (velká výstavní síň)

Již více než dvacet let se organizuje prestižní soutěž Czech Press Photo, která sdružuje nejlepší české a slovenské fotografy. Letos jsme otevřeli její novou „sesterskou“ soutěž Czech Nature Photo, prostřednictvím které chceme ukázat přírodu celého světa tak, jak ji vidí naši fotografové. Přijďte si prohlédnout oceněné a vybrané fotografie nultého ročníku soutěže.

Středa 16. 8. – neděle 3. 9.

Výstava fotografií – Žena/Woman Strakonice 2015 (malá výstavní síň)

Na výstavě budou prezentovány nejlepší fotografie z posledního 15. Mezinárodního fotografického bienále.

Středa 6. 9. – neděle 8. 10.

Výstava fotografií – Our world is beautiful 2017

Přijďte se podívat na oceněné a vybrané snímky evropské fotografické soutěže společnosti CEWE. Země je bohatá na fascinující fotografické motivy.

Čtvrtek 21. 9.

Workshop – EIZO – praktické ukázky kalibrací

Metody kalibrace monitorů spojené s praktickými ukázkami.

Více na www.czechpressphoto.cz. Výstavy jsou k vidění (není-li uvedeno jinak) út-pá od 11.00 do 18.00, so-ne od 10.00 do 18.00. Vzhledem k omezené kapacitě sálu prosíme na všechny akce o potvrzení účasti na cp@czechpressphoto.cz nebo tel. 608 875 556.

DOMOV SV. KARLA BOROMEJSKÉHO

K Šancím 50, Praha 17 – Řepy

Pátek 1. – sobota 30. 9.

Hrátky s drátky – refektář

Prodejní výstava drátěných plastik Ladislava Lokajíčka.

Neděle 3. 9. • 16.00

Hudba v rodině Macourků – refektář

Na programu koncertu jsou Jan Křtitel Vaňhal, J. S. Bach, D. Scarlatti, W. A. Mozart, Harry Macourek.

Neděle 10. 9. • 14.00

Vinobraní v klášteře – zahrada Domova

Představí se Eva Pilarová, Jožka Šmukař s cimbálovou muzikou, kapela Motovidlo, folklorní taneční soubor Mateník, pěvecký sbor a taneční soubor Makotřaské Stařeny. Nebudou chybět stánky s občerstvením, drobnými dárky, zábava pro děti. Výtěžek akce zdvojnásobí Nadace Divoké husy.

Neděle 17. 9. • 17.00

Slavné muzikálové písně a šansony – refektář

Písně a šansony zazní v podání zpěvačky a herečky Markéty Martiníkové.

Neděle 24. 9. • 15.30

Koncert Gwiwer Avedisyan – refektář

Kapela zpívá a na klavír doprovází zhudebněnou duchovní poezii Miroslava Matouše.

Neděle 8. 10. • 17.00

Letś Go! – kostel sv. Rodiny

Koncert mezinárodní akapelové skupiny, na programu afro-americké spirituály.

Vstupným na koncerty přispíváte do veřejné sbírky, která byla vyhlášena na podporu činnosti a provozu domova, který slouží nemocným seniorům.  Více na tel. 277 003 564, 774 401 337, kultura@domovrepy.cz, www.domovrepy.cz. Není-li uvedeno jinak, je vstupné dobrovolné.

DŮM DĚTÍ A MLÁDEŽE STODŮLKY

Chlupova 1800

Zápisy do kroužků a klubů

Zápisy na volná místa stále pokračují. Nabízíme zájmové aktivity pro rodiče s dětmi na mateřské dovolené, předškolní děti, školáky, mládež i dospělé zájemce. Ve 178 kroužcích najdete činnosti hudební, pohybové, taneční, jazykové, tvořivé, technické a další speciální nabídky. Volná místa v době uzávěrky STOPu jsou v těchto zájmových útvarech: Dětský pěvecký soubor Stodůláček, bubny, ukulele, flétna, kytara, divadlo, keramika, tajemství bylinek, taneční kroužky pro děti, mládež i dospělé, břišní tance, irský tanec, karata, kutil, papírové modelářství, elektro-radio amatéři, dětská televize. Aktuální informace najdete na našem webu nebo je získáte na tel. 605 920 279, 251 620 266.

Úterý 19. 9. • 15.00 – 18.00

Den otevřených dveří

Připravili jsme pro vás pestrou ukázku činností i prostorů k tomu určených. Program je zdarma. Máte nejen možnost vyzkoušet si tradiční i netradiční aktivity, ale také se přihlásit na volná místa v kroužcích a klubech. Přítomni budou všichni vedoucí zájmových oddělení a někteří lektoři, kteří rádi zodpovědí vaše otázky.

Neděle 24. 9.

Autorský muzikál

Kulturní dům Mlejn, Kovářova 4

Srdečně vás zveme na odpolední představení divadelního souboru a autorský muzikál Letního hudebně dramatického tábora pro děti 11–20 let. Podrobnější informace najdete na našem webu.

Více informací o všech nabízených aktivitách získáte na www.ddmstodulky.cz, tel. 251 620 266, nově také na Facebooku DDM Stodulky.

FASTRACKIDS – CENTRUM ROZVOJE DĚTÍ

V Hůrkách 2145/1, Nové Butovice

FasTracKids nabí zí interaktivní programy vhodné pro děti od půl roku do 10 let. Zápis po celý rok.

Čtvrtek 14. 9. • 15.00 – 18.00

Den otevřených dveří

Přijďte se k nám podívat. Rádi uvítáme v našem centru rozvoje dětí, které nabízí program v režimu školky a také kurzy pro děti od 6 měsíců do 10 let, nové kamarády. Více o našich programech, letních příměstských táborech a rezervace termínů ukázkových hodin na tel. 604 815 472, www.fastrackids.cz/praha5.

Klub JEDNATROJKA

Centrální park naproti golfovému hřišti v ulici K Zahrádkám

Klub je otevřený každé pondělí 15.00–19.00 (IK – individuální konzultace 14.00–15.00), úterý 14.00 – 18.00 (IK – 18.00–19.00), středu 14.00–17.00 (IK 17.00–19.00) a čtvrtek 14.00–18.00 (IK 18.00– 19.00). Dětem a mládeži ve věku 12–19 let z Prahy 13 nabízí možnost aktivního trávení volného času. K dispozici je sportovní a výtvarné vybavení, internet i příjemné posezení. Klub poskytuje bezplatné informace, podporu a pomoc v životních tématech dospívajících (škola, rodina, vztahy, sex, drogy, alkohol, zájmy, pomoc s hledáním brigády a nabídka doučování).

Téma měsíce: Nízkoprahové služby a jejich význam aneb Víš, jakou službu využíváš?

Z programu vybíráme: 7. 9. – Klubobraní – muzika, graffiti, fotbálek, tanec, soutěže…, zkrátka odpoledne plné zábavy, 18. – 21. 9. Týden otevřených dveří – klub bude přístupný všem, promítání fotek, výtvarné dílny, turnaj o ceny…, 28. 9. – zavřeno (státní svátek).

Změna programu vyhrazena.

Více na tel. 277 007 284, Facebooku ProximaSociale.

KLUB KULIČKA

Dům sociálních služeb Lukáš, Trávníčkova 1746

Herna pro maminky s dětmi, pod patronátem Městské části Praha 13, probíhá každé úterý a středu od 9.00 do 12.00. V herně zpíváme u piana, hrajeme na nástroje, cvičíme, tancujeme, kreslíme a malujeme. Herna je zdarma.

Více informací získáte na tel. 739 470 387 nebo mckulicka@seznam.cz.

KLUB NA HRANÍ MÁLINKA

Vidoulská 760/6, Jinonice

Klub na hraní Málinka nabízí od pondělí do pátku vždy od 8 do 17 hodin jednorázové i trvalejší hlídání dětí (i cizinců) ve věku 2–6 let. Dle vašich potřeb, rodinné zázemí, komunikaci v angličtině a němčině.

Více informací o činnosti Klubu na hraní Málinka získáte na tel. 607 067 303, 607 067 304, info@hlidani-malinka.cz, www.hlidani-malinka.cz.

OBCHODNÍ CENTRUM LUŽINY

Archeologická 2256/1, galerie ve 3. podlaží

Divadélka pro děti

Zveme děti na nedělní pohádky, začátek v 11.00, vstup zdarma.

3. 9. Dlouhý, Široký a Bystrozraký – Divadlo Martin Matějka

10. 9. Jak šel Zápecníček do světa – Divadlo Kapsa

17. 9. Jak na obra – Divadlo z pytlíčku

24. 9. Jak se Jíra mlynářem stal – Divadlo Dokola

1. 10 O Sněhurce – Malé divadélko Praha

8. 10. Bedřich a jeho tetička (klauniáda) – Divadlo Bořivoj

RODINNÉ CENTRUM HVĚZDIČKA

Kovářova 42 (proti kostelu), Stodůlky

Od září nabízíme pro vás a vaše děti kroužky zdarma (vaření, fotografický kroužek, divadelní kroužek atd.), pravidelné přednášky na zajímavá témata také zdarma, Školní klub pro děti z 1.–5. tříd také zdarma!

Otevíráme nové kurzy Mortimer angličtiny! Výuka již od 2 let. Ve školce máme poslední volná místa.

Více informací na www.rc-hvezdicka.cz.

RODINNÉ CENTRUM RYBIČKY

Třináctka – křesťanské centrum Luka, Mukařovského 1986

Herna je otevřena po–čt 9.00 – 12.00. První týden (11. – 14. 9.) je ukázkový, informativní a vstup je zdarma. Běžné  vstupné je 70 Kč pro rodinu na dopoledne (příp. 630 Kč za 10 vstupů). Přihlášení předem není nutné.

Pondělky a úterky – tématem měsíce je léto a cestování – říkanky, výtvarka, zpívání, tanečky, divadélka... Při povídání vám představíme lektorky, centrum i Třináctku. V pondělí pro děti do 2 let, v úterý je program určen spíše pro děti starší 2 let.

Středy – 9.30 – pohybové okénko pro děti (s doprovodem dospělého), 10.30 – konverzační angličtina pro dospělé.

Cena je 1 300 Kč/pololetí (19 lekcí) nebo jednorázově 100 Kč. Děti pohlídáme v herně.

Čtvrtky – 9.30 – angličtina pro děti, 10.30 – výtvarné tvoření pro děti

Sobota 7. 10. • 16.00 – 19.00

Táborák na přivítanou

Sraz u Baumaxu (poblíž zastávky autobusu 225 – Bavorská), s sebou cokoli na opékání. Během cesty k ohništi splníme pár úkolů. V případě špatného počasí se akce ruší.

Více se o nás dozvíte na www.rybicky.13ka.cz.

TŘINÁCTKA – KŘESŤANSKÉ CENTRUM LUKA

Mukařovského 1986, (zastávka metra Luka)

Pondělky • 16.30 – 18.00

Dětský klub Savana

Pro děti od 6 do 10 let. Hry, outdoorové dovednosti, výpravy, tábor... Více na www.klubsavana.webnode.cz. Vedoucí Martin Prchal, tel. 731 403 566, ava.prchal@volny.cz.

Středy • 18.30 – 20.30

Setkání klubu „Mládež“

Pro zájemce ve věku zhruba 16 – 23 roků. Více na www.facebook.com/mladez13.

Čtvrtky • 19.00 – 20.30

Setkání klubu „Starší mládež“

Pro mladé duchem 20+.

Pátky • 9.00 – 11.00

Kondiční a rehabilitační cvičení pro seniory

Od 9.00 je rehabilitační a kondiční cvičení, od 10.00 lehčí forma rehabilitačního a kondičního cvičení. Cena 50 Kč. Více na ava.prchal@volny.cz.

Pátky • 16.00 – 18.30

Robinson

Outdoorový klub pro děti a mládež ve věku 10–15 let. Video z tábora, fotky a další na www.klubrobinson.cz.

Čtvrtky 5. 10. – čtvrtek 7. 12. • 19.00

Kurzy Alfa

Na co by ses zeptal Boha, kdyby byl? Příležitost během deseti týdnů prakticky prozkoumat křesťanskou víru v příjemném prostředí. Setkání začíná lehkou večeří, která dává příležitost seznámit se s účastníky kurzu, následuje promluva na téma večera. Pak můžete v diskuzi vyjádřit svůj názor, na cokoli se zeptat nebo jen naslouchat ostatním. Kurzy se konaly již v 169 zemích, prošlo jimi 23 mil. účastníků. Vstup volný, ale je třeba se přihlásit. Více na webu www.kurzyalfa.cz, www.13ka.cz/index.php/kurzy_alfa.

Více informací najdete na www.13ka.cz.

ZOOLOGICKÁ ZAHRADA HL. M. PRAHY

U Trojského zámku 120/3, Praha 7

Zoologická zahrada je v září a v říjnu otevřená od 9.00 do 18.00.

Happy Mondays

Každé pondělí mají všechny děti od 3 do 15 let, důchodci a studenti vstup za 50 Kč. Držitelé průkazek ZTP, ZTP/P mají vstup za 1 Kč.

Komentovaná krmení a setkání

V září každý víkend na více než 12 místech v zoo. Aktuální přehled na webu zoo.

Výstavy

Galerie Gočárovy domy – Úspěšná sedmdesátá

Jurta – Příběh posledního divokého koně

Hudební procházky

koncerty pod širým nebem každou neděli ve 13.00 v Gočárových domech

3. 9. – Prague Brass Quintet (J. I. Linek, J. Horowitz, G. Gershwin)

10. 9. – Musica Incognita (J. Vent, W. A. Mozart – Salieri)

17. 9. – Pražské dechové kvinteto (A. Rejcha, W. A. Mozart)

24. 9. – Trio Iuventa (J. Ibert, F. X. Dušek, W. A. Mozart)

Sobota 2. 9.

Svátek supů a kondorů

Akce pořádaná u příležitosti Mezinárodního dne supů.

Komentované krmení a povídání o supech bude probíhat v 11.00 a 15.00. Akce tradičně proběhne u voliér se supy.

Pondělí 4. 9.

Začíná školka a škola

Akce pro děti od předškolního věku po prvňáčky, kteří jdou poprvé do školky a do školy.

Sobota 9. 9.

Kam létají kvakoši

Informační stánek věnovaný ptačí migraci. Proč a kam táhnou ptáci, jak se orientují, metody výzkumu tahu, ukázky vědeckých metod výzkumu, kroužkování.

Sobota 23. 9.

Den chovatelů želv

Tradiční cyklus přednášek, chovatelská poradna. Přednášky budou probíhat od 10 do 15 hodin.

Čtvrtek 28. 9.

Výroční slavnost 2017

Od 11.00 oslava 86. výročí založení Zoo Praha.

Bližší informace o prázdninových programech získáte na tel. 296 112 111, pr@zoopraha.cz, www.zoopraha.cz, www.facebook.com/zoopraha.

Kalendář akcí připravila Eva Černá