Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Ladislav Šolc vystavoval Diptychy

O prázdninách byla v galerii Czech Photo Centre k vidění výstava fotografií s názvem Diptychy – Mezi nebem a zemí. Její autor, fotograf a publicista Ladislav Šolc, bydlí už tři desítky let v Praze 13. Ačkoli se narodil v Chebu, na což je také patřičně hrdý, hlásí se k naší čtvrti a například do svých knížek, které loni a předloni vydal ze svých „chebských“ fotografií ze 70. let 20. století, se v úvodu s lehkou nadsázkou podepisuje jako Ladislav Šolc z Chebu a Nových Butovic.

Diptychy – tedy dvojice fotografií doprovázených vtipnými textovými příběhy – vytváří autor už mnoho let a připravil z nich nejen výstavu, ale k ní také publikaci. Podpořil ji také starosta naší městské části David Vodrážka.

Vy, kteří jste nestihli výstavu navštívit, máte šanci získat v galerii Czech Photo Centre katalog nebo se můžete podívat na autorovy webovky ladislavsolc.cz nebo aktivfoto.cz.

-red-

Jeden z Diptychů Ladislava Šolce obsahuje i tuto momentku z dokončovacích prací v okolí skoro před rokem otevřené galerie Czech Photo Centre.