Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Koncert tří Carmin

V květnu se z podnětu předsedkyně sboru Jarmily Křečkové uskutečnil ve Zlatých Moravcích na Slovensku dlouho připravovaný společný koncert tří sborů stejného jména: Carmina Vocum Zlaté Moravce, Carmina Vocum Kyjov a Carmina Vocum Praha. Naši hostitelé nám, abychom poznali i jejich město a okolí, připravili nádherný program. Navštívili jsme vinařství a zámek v Topoľčiankách a také jsme byli slavnostně přivítáni na radnici primátorem města Zlaté Moravce.

V podvečer jsme vystoupili v půvabném kostele sv. Michala. Publikum nás na závěr odměnilo bouřlivým potleskem. Měli jsme velkou radost nejen z úchvatného zážitku při provedení společných skladeb, ale také z vřelé odezvy publika. Tato kulturní událost byla pro místní obyvatele o to významnější, že jí oslavili i 100. výročí zjevení Panny Marie ve Fatimě.

Pobyt ve Zlatých Moravcích zakončily všechny tři sbory sobotní večerní oslavou, společným zpíváním a nedělní prohlídkou městského muzea. Doufáme, že se ze společných koncertů našich sborů stane příjemná a vzájemně obohacující tradice.

Denis Jerie a Věra Dvořáčková