Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Dělají radost malým i velkým čtenářům

Obchodní centrum Velká Ohrada se postupem času proměnilo k nepoznání a především lidem žijícím v této lokalitě dnes nabízí možnost zařídit si téměř vše potřebné na jednom místě. Od předposledního květnového dne mohou jeho návštěvníci nově využívat také v pořadí již sedmou knihobudku, kterou centrum sponzorsky zajistilo. Do užívání ji předali zástupkyně obchodního centra Eva Krystýnková, zastupitelé Ludmila Tichá a Vít Bobysud a děti ze Základní školy Klausova. Knihovnička určitě uspokojí nejednoho čtenáře. Po estetické stránce se navíc na místo v prvním poschodí, kde je umístěna, skvěle hodí.

Další dvě knihobudky byly otevřeny v srpnu a určitě udělají radost především dětským čtenářům. Jednu nově najdou návštěvníci v 1. poschodí Domu dětí a mládeže Stodůlky. I když největší pohyb knížek začne se začátkem školního roku, děti z příměstského tábora pořádaného domem dětí se už s nabídkou nové knihovničky se zájmem seznámily. Spolu s ředitelkou DDM Janou Šimánkovou a zastupitelem a předsedou výboru pro výchovu a vzdělávání Vítem Bobysudem se také zúčastnily jejího slavnostního uvedení do provozu.

Devátá knihovnička je umístěna v Základní škole Janského na velké Ohradě. I její provoz „odstartovaly“ spolu s ředitelem školy Janem Havlíčkem, předsedou výboru pro výchovu a vzdělávání a jeho místopředsedkyní Yvetou Kvapilovou děti z příměstského tábora domu dětí.

„Rád bych touto cestou poděkoval především městské knihovně,“ řekl Vít Bobysud. „Díky ní se v našich knihovničkách neustále doplňuje knižní nabídka. Musím ale poděkovat také všem čtenářům, kteří dodržují osvědčený princip knihobudek přečti-vrať-vyměň. A protože se tyto malé knihovničky těší velké oblibě, budou se postupně objevovat i na dalších místech naší městské části.“

Eva Černá