Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Tamtam a jeho Stodůlecký zvěřinec

Napadla nás bezva věc, vykouzlíme zvěřinec, zpívá se v jedné písni o zvířátkách. Asi stovce účastníků tradiční červnové Zahradní slavnosti ji ve znakovém jazyce zazpívaly děti z mateřské školy Pipan, kterou provozuje stodůlecké Centrum pro dětský sluch Tamtam v Hábově ulici.

Letošní ročník slavnosti měl podtitul Stodůlecký zvěřinec a mohli jste tu potkat medvěda, berušku, pavouka...

Po úvodním dětském vystoupení jsme si užili skvělé vokální kvarteto Yellow Sisters, Divadlo Na houpačkách nám trochu pocuchalo nervy, zda vlk sežere, nebo nesežere prasátka, další nervy drásající podívaná nás ale ještě čekala v podobě netradičního parkúru, kde místo koní přes překážky skákali tři zdatní a šikovní mládenci ze skupiny In motion academy. Bohatý a pestrý program nabízela i desítka stanovišť, kde děti určovaly stopy ptáků i šelem, procházely bludištěm, malovaly si... Ty nejstatečnější dokonce nakrmily medvěda.

Zahradní slavnost pro neslyšící děti a jejich sourozence připravuje Centrum pro dětský sluch Tamtam již přes dvě desítky let. Letos se konala za podpory MČ Prahy 13, Magistrátu hlavního města Prahy a Nadace umění pro zdraví.

Poděkování patří i všem pomocníkům i spolupracujícím dobrovolníkům ze společnosti KPMG.

Lucie Křesťanová