Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z DENÍKU POLICIE ČR

  • Dne 27. července ve večerních hodinách došlo v ulici K Zahrádkám k zahoření porostu před obytným domem. V důsledku velkého sucha a neopatrnosti kuřáka vzplály od odhozeného nedopalku cigarety keře pod okny jednoho z bytů a popínavé rostliny, pnoucí se po fasádě domu. Zasahující policejní hlídka zjistila, že už sami obyvatelé domu vzniklý požár hasí. Rozhodnost a pohotový zásah obyvatel domu určitě zabránil větším škodám, ale zejména škodám na zdraví. I tak ale došlo k zakouření několika bytů a popraskání skla v okně bytu nad ohniskem požáru. Při příjezdu hlídky už čekali na uhašení požáru všichni obyvatelé domu venku na ulici.
  • Pachatel, kterého Policie ČR později zadržela, posprejoval fasádu domu bytového družstva Vlachova, čímž družstvu způsobil škodu ve výši 20 000 Kč. Tomuto pachateli se podařily prokázat další tři skutky. Po zadokumentování jeho jednání a zjištění škody, bude jeho trestná činnost předána službě kriminální policie a vyšetřování.
  • Nezjištěný pachatel odcizil 24. července z předního sedadla spolujezdce nezajištěného osobního vozidla, zaparkovaného na parkovišti jednoho z obchodních domů, obálku s platebními kartami, osobními doklady, mobilním telefonem a hotovostí ve výši 25 000 Kč. Oznamovateli tak způsobil škodu ve výši téměř 50 000 Kč. Ke krádeži došlo ve chvíli, kdy poškozený přijel s nákupním vozíkem k zavazadlovému prostoru svého vozidla, vozidlo odemkl, odložil si obálku na přední sedadlo, vrátil se k vozíku a začal překládat nákup do kufru vozidla.
  • Nezjištěný pachatel v době od 23. do 24. července hodil v ulici Hábova proti čelnímu sklu zaparkovaného vozidla prázdnou skleněnou láhev. Majiteli tak způsobil škodu 4 500 Kč.
  • Dne 22. července kolem půlnoci využil nezjištěný pachatel nepozornosti oznamovatele a cestou z restaurace na zastávku autobusu mu ze zadní kapsy kalhot odcizil peněženku s osobními doklady, platební kartou a finanční hotovostí. Poškozenému tak vznikla škoda zhruba 500 Kč.

Za MOP Stodůlky npor. Jaroslav Vondra