Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Chceme Pavlíka v Mohylce

Základní škola Mohylová dostala na konci školního roku od starosty Davida Vodrážky šek na deset tisíc korun. Třináctka tak podpořila mladého Pavlíka, který má lehký hendikep a pátým rokem pracuje v této škole jako pomocná síla. Během této doby se stal pro všechny děti kamarádem a ochráncem.

Mladého muže dosud podporoval úřad práce svými dávkami. Tato podpora však letos v červnu skončila, její prodloužení není možné a rozpočet školy náklady na celou Pavlovu mzdu nepokryje. Rada  rodičů se proto rozhodla převzít od školy pomyslný štafetový kolík a pomoci tak vlastním projektem, přesněji řečeno sbírkou Chceme Pavlíka v Mohylce. Stačí vybrat padesát korun měsíčně od rodičů každého z dvou set žáků a na kontě školy přibyde každý měsíc částka deset tisíc korun.

Naše městská část se ke sbírce přidala a podpořila tak dobrou a smysluplnou věc. Uvědomujeme si, jak je pro Pavla důležité, aby pracoval a byl mezi lidmi. Zároveň i děti, které ho mají moc rády, si denně uvědomují, jak velké štěstí je narodit se zdravý. Pavle, přejeme Ti, abys mohl rozdávat radost dětem v Mohylce i v tomto školním roce.

Michala Králová