Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Vysoké ocenění

V Lichtenštejnském paláci na Malé Straně proběhlo v úterý 23. června slavnostní vyhlášení vítězů soutěže Obec přátelská rodině a seniorům 2020. MČ Praha 13 uspěla v kategorii Obec přátelská rodině.

V soutěži, kterou každoročně pořádá Ministerstvo práce a sociálních věcí, se naše městská část umístila na 1. místě v kategorii obcí a měst s počtem obyvatel nad padesát tisíc. Za to získá dotaci 940 280 korun na prorodinné aktivity. Ocenění ve formě příslibu dotace si z rukou ministryně Jany Maláčové převzal starosta David Vodrážka.

Přihlášení do soutěže předcházela tvorba a realizace Koncepce rodinné politiky, kterou zastupitelstvo Prahy 13 schválilo předloni. Díky tomu se městská část stala jednou z prvních v metropoli, které mají rodinnou politiku zakotvenou v samostatném strategickém  dokumentu. Úspěch je pro nás velmi cenný, vzhledem k faktu, že se naše MČ zúčastnila této soutěže letos poprvé a hned jsme v ní získali prvenství.

Projekty v rámci prorodinné politiky Prahy 13 jsou realizovány ve spolupráci s místní Agendou 21, odborem životního prostředí, DDM Stodůlky a Dětským centrem Ptáčkov.

Michala Králová