Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Festival volného času Prahy 13 podeváté

Poslední srpnové pondělí odstartuje již devátý ročník Festivalu volného času Prahy 13. Jako každoročně se můžete těšit na plejádu nejrůznějších akcí a námětů pro využití volného času dětí, mládeže i dospělých. Festival vám představí širokou škálu organizací, spolků, sdružení a klubů s ještě širší nabídkou aktivit ze všech oblastí sportu, kultury a zábavy. Nabídka bude nejen zajímavá, ale i pestrá, takže věříme, že z programu, který najdete také na www.praha13.cz, si vybere úplně každý.

Možnost a podmínky účasti na jednotlivých akcích se budou řídit v té době platnými opatřeními proti šíření koronaviru. Městská část Praha 13 si vyhrazuje právo na operativní opatření při pořádaných akcích, včetně možnosti akci odvolat. Zároveň apeluje na všechny účastníky, aby pečlivě a v maximální možné míře dodržovali aktuální bezpečnostní, zdravotnická a hygienická nařízení a opatření.

Program festivalu

pondělí 30. srpna

  • 13.00 Divokej Event III
    V okolí klubu Jedna Trojka v Centrálním parku Prahy 13 připravila Proxima Sociale hudební akci s doprovodným programem pro děti a mládež organizovanou s pomocí zapojení vlastních klientů klubu. Ti budou pořádat vlastní workshopy a podílet se na organizaci celého eventu. Letos poprvé zahraje začínající česká kapela Don Bon, dále proběhne Graffiti workshop, malování henou, výroba placek, turnaj ve fotbálku a malování na tašky. Vše je zdarma a všichni jsou zde vítáni!
  • 20.30 Kinobus na Slunečním nám. v Nových Butovicích
    Promítat se bude akční komedie USA Správní chlapi, vstup zdarma.

úterý 31. srpna

  • 20.30 Kinobus na Slunečním nám. v Nových Butovicích
    Promítat se bude dobrodružný rodinný film USA Psí poslání, vstup zdarma.

středa 1. září

  • 20.30 Kinobus na Slunečním nám. v Nových Butovicích
    Promítat se bude dobrodružný rodinný film USA Psí poslání 2, vstup zdarma.

čtvrtek 2. září

  • 18.30 Koncert kapely Tomtones – před projekcí Kinobusu.
  • 20.30 Kinobus na Slunečním nám. v Nových Butovicích
    Promítat se bude krimikomedie USA Na nože, vstup zdarma.

sobota 4. září

  • 9.00 – 17.00 Turnaj v hokejbalu O pohár starosty Prahy 13
    V průběhu celého dne budou mít zájemci o hokejbal možnost vyzkoušet si tento sport a informovat se o možnosti v budoucnu se mu věnovat. Pro příchozí zájemce je připravena i nafukovací střelnice na hokejbal. Od 18.00 utkání extraligy hokejbalu mužů.
  • 10.00 – 11.00 Skupinové lekce cvičení pro začátečníky a mírně pokročilé
    Sraz u dětského hřiště pod tubusem metra v Centrálním parku. Pořádá MTS Akademie. Lekce jsou v rámci festivalu zdarma. Registrace pro dospělé (15–59 let) na lucie@mtsakademie.cz, předmět Chci cvičit zdarma. Registrace pro seniory (60+) na tel. 725 805 004 (Lucie Davidová).

neděle 5. září

  • 9.00 – 15.00 Turnaj v hokejbalu O pohár starosty Prahy 13
    Turnaj pokračuje i v neděli, kolem 15.00 bude ukončen slavnostním vyhlášením výsledků.
  • 10.00 Cyklistická vyjížďka Stodůlky – Karlštejn – Stodůlky
    Start v 10.00 v Centrálním parku u Kuželkárny. Cíl je na stejném místě. Vítáni jsou kromě členů Cyklistického spolku Stodůlky i všichni zájemci o cyklistiku, kteří tuto náročnou trasu zvládnou. Délka trasy cca 60 km.
  • 13.00 – 17.00 Sportovní den v JEREMI sport, Jeremiášova 2581/2
    Odpoledne je určeno zejména pro mladé zájemce o všechny sportovní kroužky, které zde působí: squashová škola, škola stolního tenisu, dětská jóga, badminton i MMA. Zájemci budou mít možnost vše si vyzkoušet pod odborným vedením zkušených trenérů.
  • 14.00 – 17.00 Táto, mámo, sportuj s námi
    Podzimní míčový víceboj rodinných týmů na hřišti v Centrálním parku u Kuželkárny. Všesportovní oddíl SK Hala Lužiny připravil sportovní soutěžní odpoledne pro jednotlivé rodinné týmy (min. 1 rodič a 1 dítě) v disciplínách: hod na koš, kop na branku, hod na cíl tenisovým míčkem. Dále si mohou rodiče se svými dětmi vyzkoušet některé rekreační sportovní hry: brämbal, kan jam, lakros, mölky.

pondělí 6. září

  • 15.30 – 17.30 Odpoledne určené pro zájemce o badminton
    Akce v tenisové hale v Zázvorkově ul. na Lužinách je určena zejména pro mladé zájemce o tento sport i pro úplné začátečníky. Budou mít možnost badminton si vyzkoušet pod odborným vedením zkušených trenérů.
  • 18.00 až 19.00 Skupinové lekce cvičení pro začátečníky a mírně pokročilé
    Sraz u dětského hřiště pod tubusem metra v Centrálním parku. Pořádá MTS Akademie. Lekce jsou v rámci festivalu zdarma. Registrace pro dospělé (15–59 let) na lucie@mtsakademie.cz, předmět Chci cvičit zdarma. Registrace pro seniory (60+) na tel. 725 805 004 (Lucie Davidová).

úterý 7. září

  • 10.00 – 11.00 Lekce cvičení pro maminky s dětmi
    Sraz v 10 hodin v Centrálním parku u Kuželkárny – vstup pro nové zájemkyně zdarma. Organizuje MamiGYM. Rezervace na mamigym.inrs.cz a na www.mamigym.cz.
  • 10.00 – 16.00 Celodenní program věnovaný kopané na hřišti SK Motorlet
    Fotbalový klub zve všechny, především malé zájemce o fotbal, na hřiště SK Motorlet v Jinonicích, kde je pro ně připraven bohatý seznamovací program.
  • 15.00 – 18.00 Den otevřených dveří v JEREMI sport, Jeremiášova 2581/2
    Odpoledne je opět určeno pro zájemce o všechny sportovní kroužky, které zde působí: squashová škola, škola stolního tenisu, dětská jóga, badminton i MMA. Zájemci budou mít možnost vše si vyzkoušet pod odborným vedením zkušených trenérů.

středa 8. září

  • 15.00 Odpoledne s megabajty ve Fakultní základní škole Trávníčkova
    Společnost TIB připravila pro všechny zájemce o IT techniku (počítače, programy a zařízení) nevšední odpoledne s ukázkami nejpokročilejší techniky a technologií. Na programu jsou ukázky a workshopy z kroužků programování – Baltík, Scratch, C#,Java, Unity, HTML a robotiky – WeDo, Mindstorms, Ozobat, Micro:bit, Arduino, Mbot, 3D modelování a tisk.

čtvrtek 9. září

  • 9.30 – 10.30 a 10.45 – 11.45 Ukázkové lekce cvičení pro maminky po porodu
    Cvičení (zdarma) organizuje MamiGYM ve svém studiu Mami- GYM, U Albrechtova vrchu 1261/40, Praha 13 – Malá Ohrada. Rezervace na mamigym.inrs.cz a www.mamigym.cz.
  • 15.30 – 17.30 Odpoledne určené pro zájemce o badminton v tenisové hale Lužiny v Zázvorkově ul.
    Akce je určena zejména pro mladé zájemce o tento sport i pro úplné začátečníky, kteří budou mít možnost vše si vyzkoušet pod odborným vedením zkušených trenérů.
  • 15.00 – 18.00 Badmintonové odpoledne v JEREMI sport, Jeremiášova 2581/2
    Odpoledne je určeno pro mladé zájemce o badminton. Všichni budou mít možnost si tento sport vyzkoušet pod odborným vedením zkušených trenérů.

pátek 10. září

  • 9.00 – 17.00 Sedmý ročník Pražského medobraní
    Před budovou radnice na Slunečním náměstí bude největší jednorázový trh s medem – prodej medu a výrobků z medu, ochutnávka medů a medovin, pestrý doprovodný program nejen o včelách a medu pro děti i dospělé.

    Doprovodný program

  • 9.00 – 12.00 a 13.00 –17.00
    Všechny děti budou mít možnost vyzkoušet si svou řemeslnou zručnost a dokonce si i něco vyrobit pod dohledem zkušených instruktorů společnosti Kutil Junior.
  • 9.00 – 12.00
    Český červený kříž – ukázky první pomoci a ukázky další činnosti ČČK.
  • 10.00 – 14.00
    Studio Beluška bude předvádět praktické ukázky cvičení pro zlepšování zraku Batesovou metodou a dále ukázkové masáže.
  • 13.00 – 17.00
    Moudrá sovička – spolek zabývající se poradenstvím v oboru IT technologií bude ve svém novém pojízdném pracovišti zdarma radit a pomáhat především seniorům se zvládnutím úskalí počítačů a chytrých telefonů či obdobných zařízení.
  • 14.00 a 15.00
    Ukázky výcviku vodících psů připravilo Středisko výcviku vodících psů v Jinonicích, které je součástí Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých (SONS).
  • 15.30
    Ukázkové vystoupení tanečního souboru TS Demo.
  • 16.00
    Studio PeaceYoga pozve do svého studia v bezprostřední blízkosti radnice zájemce o ukázkové lekce jógy (zdarma). Lekce je možno si také rezervovat na https://peaceyoga.isportsystem.cz.
  • 16.00 – 16.30
    FitStation.cz – ukázkové cvičení sportovního aerobiku.
  • 16.30
    Ukázkové cvičení pro maminky s malými dětmi předvede MamiGYM.
  • 16.00
    Pozvání do studia Sportovního klubu Yawara Prague, z.s. Judistický klub má své studio v bezprostřední blízkosti radnice a zájemce pozve na ukázkový trénink a seznámí je s činností klubu.
  • 16.00 – 18.00
    Odpoledne s hasiči na Slunečním nám. – pod radnicí Představení činnosti našich sborů dobrovolných hasičů Stodůlky a Třebonice včetně ukázek techniky a soutěží pro děti.

sobota 11. září

  • 10.00 Beach volejbalový turnaj veteránů 100+
    Tradiční volejbalový turnaj smíšených dvojic se součtem věku dvojice 100+ v beach volejbalovém areálu Jeremi sport v Nových Butovicích.
  • 10.00 – 11.00 Skupinové lekce cvičení pro začátečníky a mírně pokročilé
    Sraz u dětského hřiště pod tubusem metra v Centrálním parku. Pořádá MTS Akademie. Lekce jsou v rámci festivalu zdarma. Registrace pro dospělé (15–59 let) na lucie@mtsakademie.cz/předmět Chci cvičit zdarma. Registrace pro seniory (60+) na tel. 725 805 004 (Lucie Davidová).
  • 10.00 – 17.00 Sportovní den SK Velká Ohrada
    Na celodenní sportovní akci v Centrálním parku u Nepomuckého rybníka pod tubusem metra představí svou bohatou činnost SK Velká Ohrada a Školní sportovní klub při ZŠ Janského. Všichni návštěvníci se mohou zapojit do sportování. Připraveny jsou disciplíny ryze sportovní, jako je plnění Odznaku všestrannosti olympijských vítězů, ale i netradiční sportovně zábavné disciplíny. Ani letos nebude chybět ukázka flyboardingu – nového adrenalinového sportu, bohatý program a noční show.
  • 11.00 Ohrada Food Festival
    Na již osmý ročník tradičního festivalu skvělého jídla a dobré nálady vás zve restaurace Kastrol, Ohradské nám., Velká Ohrada. Festival se uskuteční před restaurací i ve dvoře. Více na www.ohrada-food-fest.cz.
  • 11.00 Abebe Bikila Memorial Run v Centrálním parku u Kuželkárny
    Již 4. ročník běžeckých závodů pořádá na památku dvojnásobného olympijského vítěze Etiopská komunita v Praze pod záštitou České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně. Běžecké závody pro zdraví a pro radost jsou určené pro všechny věkové kategorie amatérských běžců i začátečníků.
  • 14.00 – 16.00 Fotbalové odpoledne TJ Sokol Stodůlky
    Nábor do oddílu fotbalu. Akce se uskuteční na hřišti v Kuncově ul. u kostela sv. Jakuba St. ve Stodůlkách. Zveme všechny děti ročníků narození 2010–2017. Akce proběhne zábavnou formou, kdy si účastníci na několika stanovištích vyzkouší své pohybové a fotbalové dovednosti. Pro všechny účastníky bude připravena odměna. Fotbalový oddíl Sokola Stodůlky je největším klubem městské části, aktuálně má devět mládežnických týmů a tři týmy dospělých.

neděle 12. září

  • 9.30 Badmintonový turnaj rodičů s dětmi
    Tradiční badmintonový turnaj v tenisové hale v Zázvorkově ul. na Lužinách.

pondělí 13. září

  • 18.00 – 19.00 Skupinové lekce cvičení pro začátečníky a mírně pokročilé
    Sraz u dětského hřiště pod tubusem metra v Centrálním parku. Pořádá MTS Akademie. Lekce jsou v rámci festivalu zdarma. Registrace pro dospělé (15–59 let) na lucie@mtsakademie.cz, předmět Chci cvičit zdarma. Registrace pro seniory (60+) na tel. 725 805 004 (Lucie Davidová).

úterý 14. září

  • 10.00 – 11.00 Lekce cvičení pro maminky s dětmi
    Sraz v 10 hodin v Centrálním parku u Kuželkárny. Vstup pro nové zájemkyně zdarma. Organizuje MamiGYM.
  • 15.30 – 17.30 Odpoledne určené pro zájemce o badminton
    Akce v tenisové hale v Zázvorkově ul. na Lužinách je určena zejména pro mladé zájemce o tento sport i pro úplné začátečníky. Budou mít možnost vyzkoušet si badminton pod odborným vedením zkušených trenérů.

středa 15. září

  • 10.00 Pétanque v Domě sociálních služeb Lukáš
    Jubilejní 10. ročník turnaje v pétanque O pohár starosty Prahy 13. Městská část podporuje pravidelné tréninky pétanque pro seniory. Chcete se přidat? Zeptejte se přímo na turnaji trenéra seniorů nebo hráčů samotných na podrobnosti. Zúčastněte se tréninku a sami uvidíte, co všechno vám pétanque může dát!

čtvrtek 16. září

  • 16.30 – 17.30 Ukázkové cvičení Taekwondo
    Taekwondo klub WTF Praha zve všechny případné zájemce o tento sport na ukázkové cvičení na hřiště Fakultní základní školy prof. Otokara Chlupa ve Fingerově ulici v Nových Butovicích.

pátek 17. září

  • 15.00 až 19.00 Domeček s příchutí westernu
    Bohatý program s westernovou tématikou si připravil Dům dětí a mládeže Stodůlky. Westernové putování plné kovbojských a indiánských dovedností začíná v Centrálním parku na hřišti u Kuželkárny a končí u Domu dětí a mládeže Stodůlky. Cestou potkáte divadlo Chůdadlo a jejich kovboje a indiány, taneční skupinu Caramelka, kovboje Jimmyho s lasem a bičem, kapelu Eccu Uku a další překvapení.

sobota 18. září

  • 10.00 – 19.00 Zažít Butovice jinak
    Zajímavý zážitkový program v prostoru před Czech Photo Center u stanice metra Nové Butovice, který již počtvrté připravili podnikatelé a obyvatelé Nových Butovic. Na programu jsou hudební a taneční vystoupení, divadlo, akrobacie, spousta tance, her a smíchu. Chybět nebude grilování, další občerstvení ani celodenní volný vstup do galerie Czech Photo Centre. Jsou to sousedské slavnosti a tak pořadatelé uvítají, pokud i vy něco upečete či připravíte a přijdete se podělit s ostatními. Konkrétní program je na Fb – https://www.facebook.com/ events/254960876382363/ nebo na https://zazitmestojinak.cz/ locations_/praha/praha-13/nove-butovice-namesti-pod-trifotem.
  • 10.00 – 11.00 Skupinové lekce cvičení pro začátečníky a mírně pokročilé
    Sraz u dětského hřiště pod tubusem metra v Centrálním parku. Pořádá MTS Akademie. Lekce jsou v rámci festivalu zdarma. Registrace pro dospělé (15–59 let) na lucie@mtsakademie.cz, předmět Chci cvičit zdarma. Registrace pro seniory (60+) na tel. 725 805 004 (Lucie Davidová).

neděle 19. září

  • 9.00 – 17.00 Den bez aut
    V Nových Butovicích v uzavřené části ulice Seydlerova je připraven zajímavý program věnovaný alternativní mobilitě (bez aut)
  • Představení elektromobilů městské části Praha 13
  • Sdílená doprava, kola, motorky, auta
  • Soutěžní klání na běžecké dráze
  • Párty stany s možností zdokonalit své dovednosti na uzavřené silnici
  • Bezpečnost a prevence

    Zábava pro děti:

  • Závod traktorů, odrážedel a koloběžek
  • Jízda na segway
  • Dětská motorka
  • Slalom na elektrokole

    Další doprovodný program

  • 13.00 – 17.00
    Skautské odpoledne – připravilo středisko junáka Vatra Praha a oddíl Filištíni z Klubu českých turistů.
  • 15.00 – 17.00
    Kultura do ulic – XV. ročník – Od country až po rock. Vystoupí: Radka Nýdlová a Pohodáři, Dobrý Struny, kapela Tomtones a Taneční soubor Demo.
  • 14.30
    Ukázky výcviku vodících psů – připravilo Středisko výcviku vodících psů v Jinonicích, které je součástí Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých (SONS).
  • 10.00 Běh metropole v Centrálním parku u Kuželkárny
    Prezence účastníků 9.15 – 9.45, start v 10.00. Závod je součástí seriálu veřejných běžeckých závodů pořádaných v městských částech Prahy, kdy základní myšlenkou a cílem je podpořit zdravý životní styl Pražanů všech věkových kategorií a podnítit sounáležitost závodníků – občanů ke své městské části. Každý účastník závodu od dětí po seniory reprezentuje svou městskou část dle místa svého trvalého bydliště a svým startem v závodu jí přináší bod. Na konci seriálu určí součet všech bodů ze všech závodů pořadí městských částí Prahy a nesportovnější pražskou městskou část. V celkových výsledcích je Praha 13 zatím na medailové pozici.
  • 15.00 – 17.00 Sportovní den mládeže s Tenisovou akademií Jana Váni
    Ojedinělý, žádaný sportovně-edukační program pro děti a mládež připravila Tenisová akademie Jana Váni (TAJV) na hřišti v Centrálním parku Prahy 13 u Kuželkárny.

pondělí 20. září

  • 18.00 – 19.00 Skupinové lekce cvičení pro začátečníky a mírně pokročilé
    Sraz u dětského hřiště pod tubusem metra v Centrálním parku. Pořádá MTS Akademie. Lekce jsou v rámci festivalu zdarma. Registrace pro dospělé (15–59 let) na lucie@mtsakademie.cz, předmět Chci cvičit zdarma. Registrace pro seniory (60+) na tel. 725 805 004 (Lucie Davidová).

úterý 21. září

  • 10.00 – 11.00 Lekce cvičení pro maminky s dětmi
    Sraz v 10 hodin v Centrálním parku u Kuželkárny. Vstup pro nové zájemkyně zdarma. Organizuje MamiGYM.
  • 17.00 Atletické odpoledne TJ Stodůlky Praha
    Na tradičním atletickém odpoledni na hřišti Fakultní základní školy prof. Otokara Chlupa ve Fingerově ulici se mohou všichni zájemci zapojit do sportovních atletických her připravených hlavně pro děti – i ty, které se dosud atletice nevěnovaly.

čtvrtek 23. září

  • 16.00 a 17.00 Veřejné zkoušky dětských pěveckých sborů v obřadní síni radnice na Slunečním nám.
    Od 16.00 zkouška sborů Klíček a Notečka z FZŠ Mezi Školami a od 17.00 zkouška sborů Kulíšci a Noctuella z FZŠ prof. O. Chlupa.
  • 16.00 – 18.00 Sportovní atletické závody SK Aktis Praha na hřišti ZŠ Janského na Velké Ohradě
    Závody jsou určeny i pro volně příchozí zájemce ročníků narození 2011 až 2016. Závody začínají v 16.30, přihlásit se lze do 16.00 hod. přímo na hřišti.

sobota 25. září

  • 10.00 – 11.00 Skupinové lekce cvičení pro začátečníky a mírně pokročilé
    Sraz u dětského hřiště pod tubusem metra v Centrálním parku. Pořádá MTS Akademie. Lekce jsou v rámci festivalu zdarma. Registrace pro dospělé (15–59 let) na lucie@mtsakademie.cz, předmět Chci cvičit zdarma. Registrace pro seniory (60+) na tel. 725 805 004 (Lucie Davidová).
  • 11.00 a 14.00 Barvám Neutečeš – start běhů
    Chcete zažít nejbarevnější běh svého života? Pak se zaregistrujte na již 7. ročník běhu, který je určen pro všechny věkové kategorie. Účastnit se může opravdu každý! Vyrazte na trasu dlouhou 5 km během či chůzí a barevný tým vás v 5 barevných zónách zasype barvami. Běžet může celá rodina. Trasa povede Centrálním parkem a na každém kilometru vás čeká jiná barevná zóna. Neběží se na čas – hlavním cílem je užít si co nejvíce zábavy. Je to akce, která zaujme širokou veřejnost, která by se jinak klasického běhu na 5 km neúčastnila. Více informací na https://www.barvamneuteces.cz/.
  • 11.00 – 17.00 Rozloučení s létem
    Sousedské setkání v restauraci „U Petrů“ na Vidouli. Workshop pro děti, skákací hrad, opékání špekáčků, od 17.00 vystoupení hudební skupiny Houpací křeslo.

neděle 26. září

  • 12.00 – 18.00 Výstava hub v obřadní síni radnice Česká mykologická společnost pořádá výstavu hub doplněnou soutěžemi pro děti a osvětovými přednáškami. Po celou dobu výstavy budou určovány donesené houby a podávány odborné informace.

pondělí 27. září

  • 9.30 – 18.00 Výstava hub v obřadní síni radnice pokračuje
  • 18.00 – 19.00 Skupinové lekce cvičení pro začátečníky a mírně pokročilé
    Sraz u dětského hřiště pod tubusem metra v Centrálním parku. Pořádá MTS Akademie. Lekce jsou v rámci festivalu zdarma. Registrace pro dospělé (15–59 let) na lucie@mtsakademie.cz, předmět Chci cvičit zdarma. Registrace pro seniory (60+) na tel. 725 805 004 (Lucie Davidová).

úterý 28. září – státní svátek

  • 9.30 – 19.00 Výstava hub v obřadní síni radnice pokračuje
  • 10.00 – 11.00 Lekce cvičení pro maminky s dětmi
    Sraz v 10 hodin v Centrálním parku u Kuželkárny. Vstup pro nové zájemkyně zdarma. Organizuje MamiGYM.
  • 10.00 – 17.00 Turistická akce Pražské věže s Prahou 13
    Start i cíl jsou před radnicí na Slunečním nám. Účast na turistickém pochodu umožní účastníkům seznámit se s památkami v našem okolí. Akce v Praze 13 je součástí celostátní série hledání a navštěvování věží a věžiček, která má již třiadvacetiletou tradici.
  • 13.00 – 17.00 Svatováclavské slavnosti na Slunečním náměstí před radnicí

    Koncerty před radnicí:

  • 13.30 – 14.00
    Hot klub Hájek
  • 14.00 – 14.30
    Orchestr Šarbilach
  • 14.30 – 15.00 a 15.30 – 16.00
    Skupina Motovidlo
  • 15.00
    Akce Helppes Seznamte se s činností Helppes – Centra výcviku psů pro postižené. Uvidíte, jakým způsobem jsou asistenční psi cvičeni. Jejich asistenti rádi odpoví na dotazy týkající se vašich psích miláčků. Také se dovíte, jakou formou můžete této neziskovce pomoci.
  • 15.30
    Studio PeaceYoga pozve do svého studia v bezprostřední blízkosti radnice zájemce o ukázkové lekce jógy (zdarma). Lekce je možno si také rezervovat na https://peaceyoga.isportsystem.cz.
  • 16.00
    Vystoupení Taneční skupiny Demo.
  • 16.30
    Ukázkové cvičení sportovního aerobiku v podání Fit Station.
  • 17.30
    Pole sport a pole art. Ukázka cvičení u tyče v podání studia Dance Heaven.
  • Po celou dobu od 13.00 do 17.00
  • Moudrá sovička – spolek zabývající se poradenstvím v oboru IT technologií zde bude ve svém novém pojízdném pracovišti zdarma radit a pomáhat především seniorům se zvládnutím úskalí počítačů a chytrých telefonů či obdobných zařízení.
  • Stánek KutilJunior – pro děti je připravena možnost vyzkoušet si svou řemeslnou zručnost a dokonce si pod dohledem zkušených instruktorů i něco vyrobit.
  • Stánek PROSAZu s výrobky chráněných dílen
  • Šperkařské stánky
  • Akce Modely a modeláři – Firma Domanský – modely připravila pro děti ukázky leteckých a jiných modelů, ukázky létání s drony i tematické soutěže.

středa 29. září

  • 16.00 – 18.00 Koloběžkový workshop ve Skateparku v ul. Mohylová
    Pořádá Proxima Sociale, o.p.s. Koloběžkový workshop je určený pro děti a mladé lidi (11–19 let) jezdící na freestyle koloběžce, kteří se svojí jízdou teprve začínají.

úterý 4. října

  • 10.00 – 11.00 Lekce cvičení pro maminky s dětmi
    Sraz v 10 hodin v Centrálním parku u Kuželkárny. Vstup pro nové zájemkyně zdarma. Organizuje MamiGYM.

Připravil Bohdan Pardubický