Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Hledáme parťáky pro děti s autismem

Pro rodiny s dětmi s autismem a mentálním hendikepem z našeho regionu hledáme hostitele – kamarády s laskavým srdcem. Přidejte se, pomůžete pečujícím a získáte nové zkušenosti.

Jak homesharing funguje? Hostitel – jednotlivec, pár nebo rodina – si bere dítě do péče na předem domluvený čas, připraví dítěti program venku nebo u sebe doma. Jdou třeba na procházku, hrají si, jezdí vlakem, připravují jídlo, navečer se pak dítě vrací zpátky do rodiny. Rodiče tak získají čas na odpočinek, návštěvu lékaře, úřadu... a dítě poznává nová místa a lidi, kteří část svého času věnují pouze a jen jemu.

Zapojit se může každý. Předchozí zkušenost s dětmi s postižením není potřeba. Pomůžeme vám svět dětí objevit a na hostitelství vás připravíme.

V Praze a Středočeském kraji homesharing realizuje organizace Děti úplňku. Po dvou letech pilotování se homesharing dostává do celé ČR. Zajímá vás víc? Přijďte na informační setkání 13. 9. v Praze. Více na www.homesharing.cz, homesharing@detiuplnku.cz, tel. 777 611 055.

Lenka Frišová