Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

V turnaji zvítězily Stodůlky

V neděli 13. června se na hřišti Motorletu odehrál již 12. ročník turnaje O pohár starosty MČ Praha 13. Letos se o něj utkalo 12 týmů, které byly rozděleny do dvou početně stejných základních skupin. Akce byla primárně určena pro kategorii U-8, tedy děti narozené v roce 2013. Turnaje se ale zúčastnily i 3 mladší celky (ročník 2014), konkrétně oba týmy Sparty a mužstvo Motorlet II.

Po základních skupinách turnaj vrcholil v nadstavbové části, když se ve finále střetly celky Stodůlek a Střešovic. Zápas o první místo nakonec skončil výraznou výhrou Stodůlek v poměru 9:3. Zápas o 3. místo nabídl vyrovnanou podívanou se šťastnějším koncem pro Aritmu, která zdolala Zličín 3:2. Na turnaji byla k vidění řada výjimečných individuálních výkonů, které byly rovněž náležitě odměněny.

Celkem se odehrálo 42 zápasů. Nejlepším střelcem se stal hráč Stodůlek Petr Slepička s 15 vstřelenými góly. Nejlepším hráčem byl vyhlášen Karim Timerbaev (Aritma). Cenu pro nejlepšího brankáře si odnesl domácí brankář Radek Lukeš (Motorlet) – ročník 2014!

Jsme velmi rádi, že jsme mohli letos turnaj znovu uspořádat. Moc si vážíme podpory, kterou nám MČ Praha 13 dlouhodobě poskytuje. Bez jejího příspěvku by bylo velmi složité zorganizovat turnaj na takové úrovni. Silné zapojení Prahy 13 potvrdila i přítomnost starosty Davida Vodrážky při závěrečném ceremoniálu. Upřímně děkujeme. Těšíme se na další spolupráci na budoucích projektech zaměřených na sportující děti a mládež.

Marek Opočenský, Motorlet Praha