Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

FitStation.cz má mistryně Evropy!

Mistrovství Evropy v aerobiku proběhlo v Praze o víkendu 3.-4. června. Na významnou sportovní událost se z našeho klubu kvalifikovalo celkem čtrnáct závodnic v pěti závodních sestavách z našeho klubu. Reprezentace to byla velice úspěšná. Juniorské trio si vybojovalo titul mistryň Evropy, a to i přes zdravotní problémy, se kterými se tým potýkal těsně před vypuknutím šampionátu. A právě letošním ziskem zlaté medaile se tak pomyslně obhájilo loňské prvenství Veroniky Sehedi na ME v Belgii. Sama Sehedi letos také nastoupila jako nejmladší závodnice v kategorii junior ženy. Stále se zlepšujícími výkony se probojovala až do finále, odkud odváží krásné 5. místo. V kategorii Youth ženy se neztratila ani Natálie Jabůrková, která se dostala až do finále a získala v něm skvělé 5. místo. 

Poprvé se mezinárodního závodu účastnil náš cadetský fitness tým, který do finálového kola postupoval z bronzové příčky. Týmu se však umístění ze semifinále nepodařilo udržet a odvezl si sice nepopulární, ale i tak krásné “bramborové” místo. Čtvrtou příčku získal také tým v kategorii Adult. Trio poskládané z kvalitních závodnic pomýšlelo na příčky nejvyšší. Originální sestava nesoucí název Storm doplněná o ikonické dresy vzbudila nejen kladné ohlasy u diváků, ale i u rozhodčí hodnotící artistickou stránku. Nakonec si na svoji první medaili z mezinárodního závodu děvčata počkají. 

Všechny výše zmíněné skladby se taktéž nominovaly na nadcházející Mistrovství světa v belgickém Gentu, kde se utkají se světovou špičkou. 

Gabriela Rytířová