Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

MŠ Večerníček slaví 40

Čtyřicet let uplyne 30. září od chvíle, kdy se poprvé otevřely brány mateřské školy Večerníček. Za tuto dobu prošlo naší mateřskou školou přes dva tisíce dětí a s některými z nich se setkáváme znovu, tentokrát v roli rodičů. Společně s dětmi jsme zažili mnoho kulturních a sportovních akcí, výletů a škol v přírodě.


Jak škola stárla, bylo potřeba postupně obnovovat její vybavení. Velkých změn jsme dosáhli ve vybavení interiéru školy. Bylo zrekonstruováno sociální zařízení, šatny dětí a přípravné kuchyňky. Třídy byly vybaveny kvalitním nábytkem. Podařilo se nám také téměř dokončit revitalizaci školní zahrady. V současné době zahrada disponuje multifunkčním hřištěm a mlhovištěm s bezpečným povrchem SmartSoft. Díky Operačnímu programu Praha – pól růstu – rozvoj a modernizace pražských škol „Výzva č. 20“ byla vybudována venkovní učebna a škola také získala pomůcky na polytechnickou výchovu, altán na uložení zahradního nářadí a vyvýšené záhony. V roce 2021 jsme získali grant Státního fondu životního prostředí na vybudování přírodní zahrady ve spodní části objektu.


Naši čtyřicetiletou historii si připomeneme a oslavíme ve čtvrtek 21. září od 15.30. Odpoledne zpříjemní hudební show Vandy a Standy. Srdečně zveme všechny současné i bývalé „školáčky“, jejich rodiče, zaměstnance a přátele školy, přijďte, těšíme se na vás.

Markéta Šindelková