Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Sokolský splněný sen


Fotbalový oddíl TJ Sokol Stodůlky, z.s., má za sebou další povedenou sezonu. V sezoně 2022/2023 zaznamenal oddíl dva výrazné úspěchy v mládežnických kategoriích. Tým starších žáků vyhrál Pražský přebor - nejvyšší pražskou soutěž. Z dvaadvaceti zápasů dokázal osmnáct vyhrát a svým soupeřům nasázel rovných sto gólů. Druhým úspěchem je postup týmu staršího dorostu do Pražského přeboru. Tím se Sokolu Stodůlky splnil dlouhodobý sportovní cíl – hrát nejvyšší pražské soutěže ve všech věkových kategoriích mládeže. 

Klub, který registruje pět set dva aktivních členů, hraje čtrnáct mistrovských soutěží. Z toho tři soutěže v kategorii dospělých a jedenáct v kategoriích dětí a mládeže. Možnost sportovního vyžití však mají v Sokole Stodůlky i děti, které soutěžní utkání nehrají. Ti nejmenší, děti ve věku čtyři až šest let, začínají ve fotbalové školičce – předpřípravce. Ta je zaměřena na všeobecnou sportovní přípravu a děti s fotbalem postupně seznamuje. Kluci a holky si mohou zasportovat také v rámci tréninků fotbalového kroužku. Ten je určen především dětem, které si chtějí fotbal vyzkoušet nebo mají fotbal jen jako doplněk k dalším aktivitám. 

TJ Sokol Stodůlky by tímto rád poděkoval trenérům, funkcionářům, rodičům dětí i všem ostatním, kteří se podílejí na chodu fotbalového klubu. Úspěchy Sokola Stodůlky stojí právě za těmito nadšenci, kteří se ve svém volném čase věnují organizaci, trénování a vedení k fair play. Za významnou podporu také děkujeme MČ Prahy 13 a především panu starostovi Davidu Vodrážkovi. 

Sokol Stodůlky