Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Školka oslavila čtvrtstoletí

Ve středu 17. ledna měl starosta Prahy 13 David Vodrážka milou povinnost zúčastnit se oslav 25. výročí založení Mateřské školy Běhounkova 2300.

Školka v Nových Butovicích má jednu raritu. Je vůbec prvním předškolním zařízením, které bylo založeno v samostatné České republice po rozdělení Československa v devadesátých letech. Její provoz byl slavnostně zahájen 4. ledna 1993. Původní čtyři třídy byly rychle rozšířeny a dnes vzdělávají 108 dětí. Školka je moderně a účelně zařízena,  má krásnou zahradu vybavenou dopravním hřištěm a její součástí je také školní jídelna, která zajišťuje stravování dětí i dospělých.

V rámci oslav byla v mateřské škole instalována výstava dobových fotografií z minulých let. Návštěvníci si mohli prohlédnout také videa, která ilustrovala, jak se školka postupně rozvíjela. Ve třídách byly k vidění výtvarné práce současných i minulých žáčků od keramických výrobků po krásné výkresy.

Děti si pro rodiče a ostatní návštěvníky připravily pásmo představení. Zazněly písničky, básničky a nechyběl ani taneční kroužek školky, ve kterém děti předvedly, co všechno se už naučily.

Eva Libigerová