Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Školička přes „okýnko“

Oblíbené programy Školiček pro budoucí žáky 1. tříd pokračovaly začátkem měsíce května. Otevřené „okýnko“ v ZŠ Klausova tentokrát zvalo do školní cvičné kuchyňky hned dvakrát – 4. a 5. května. Malí kuchtíci doma a paní učitelky Diana a Mily ve škole společně přes „okýnko“ počítače chystali smějícího se smajlíka. Na celozrnný chlebíček připravili chutnou sýrovo-šunkovou pomazánku a dozdobili čerstvou zeleninou smajlíkovský obličej. Malí předškoláčci podle pokynů paní učitelek pojmenovávali jednotlivé potraviny a také kuchyňské vybavení potřebné k vaření, do předem zaslaných pracovních listů pak vybarvovali písmenka abecedy.
I na dálku jsme viděli, jak děti vaření baví, někde malinko pomáhali rodiče nebo sourozenci. Prostě vaření a společné stolování je prima a „abeceda“ na talíři chutná.
Ve druhé části Školičky měli rodiče možnost zeptat se zástupkyně ředitele Heleny Hejnové a vedoucí vychovatelky Lenky Třešňákové na vše, co je zajímalo z každodenního života školy – výuka, školní akce, provoz družiny a jídelny, organizace prvních zářijových dnů v 1. ročnících apod. Z hygienických důvodů jsme se nesešli ve škole, ale přes „okýnko“ počítačů. Nevadí – užili jsme si to my i děti a všem děkujeme za příjemnou atmosféru. Více na www.klausovazs.cz.

Lenka Třešňáková