Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Soví 100pou v dubnu

V rámci oslav 30. výročí DDM Stodůlky jsme pro vás připravili několik dalších aktivit, za které můžete do velké hry Soví 100pou získat až 3 další sovolepky a dostat se tak do slosování o ceny. Na duben pro vás aktivity připravilo Oddělení zájmového vzdělávání pro oblast tance, sportu, přírodních věd a ostatních aktivit. Tématem měsíce jsou Retrohrátky. Připravili jsme pro vás spoustu nových aktivit.

  • Pojďte si s námi vyluštit soutěžní interaktivní kvíz s Vědou Z pro celou rodinu. Je plný hádanek, otázek, najdete zde přesmyčky, budete poznávat srst známého zvířete nebo jeho stopy, vyzkoušíte si i pokusy... Přírodovědný kvíz je rozdělen do skupin podle věku. Každý týden bude ke kvízu odhalena část otázek. Za jeho správné vyplnění a zaslání dostanou účastníci sovolepku.
  • Další nabízenou aktivitou za sovolepky je taneční soutěž pro jednotlivce, skupiny, sourozence, rodiče a děti. Není potřeba umět žádný taneční styl. Jde o to mít chuť se zúčastnit a přijímat nové výzvy. Natočte krátkou choreografii (taneček) a pošlete nám své video. V průběhu dubna budeme pro inspiraci zveřejňovat krátká výuková taneční videa, jak v moderním stylu, tak retro. Můžete se těšit např. na Macarenu, Poupata a společně s námi zavzpomínat na doby dávno minulé.
  • Zajímavou aktivitou, při které může vzpomínat celá rodina, jsou Retrohry. Účastníci mají za úkol zaslat video, jak zkouší různé hry, které hráli naši rodiče či prarodiče venku na hřištích. Vzpomenete si ještě na skákání gumy, skákání přes švihadlo, školku s míčem, skákání panáka, kuličky nebo céčka? Poperete-li se s touto výzvou, čeká na vás jedna sovolepka. Připravili jsme si pro vás videa či materiály, kde vám nějaké retro hry připomeneme. Tato aktivita je i přípravou na tradiční květnovou akci Rodinné sportovní hry.
  • Lektoři pohybového oddělení si připravili spoustu doprovodných aktivit, můžete se těšit na tzv. „leftorium“ k procvičení angličtiny, video či foto prezentace, nové blogy, dočtete se o soutěži tanečnic Belly Amira a Belly Habibi v Barceloně... Více informací na www.ddmstodulky.cz/30let.

Marie Haklová