Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Rodinné sportovní hry

Bonjour, Madame! Bonjour, Monsier! Bonjour, France! 

Opět se blíží květnový Týden pro rodinu a s ním spojené naše tradiční Rodinné sportovní hry. Po úvodní desítce let, kdy se jednalo o menší akci, která se odehrávala v blízkých prostorách základny Domu dětí a mládeže Stodůlky, jsme se vloni poprvé vydali vyzkoušet rozlehlejší prostranství Centrálního parku Prahy 13. A pro úspěch z právě zmíněného loňského roku se nebojíme akci v Centrálním parku zopakovat i v letošním, již dvanáctém ročníku Rodinných sportovních her. 

V pátek 17. května se Centrální park zbarví do francouzské trikolóry a nabídne vám pestrou škálu sportovních zážitků. A co má společného rok 2024, sport a Francie? Ano, jste na správné stopě. Chtěli bychom tím poukázat na blížící se olympijské hry v Paříži. 

Na rozdíl od Paříže nebudeme mezi sebou přímo soupeřit, ale naším společným cílem bude aktivně využít volný čas strávený s rodinou a přáteli. Takže v připravených disciplínách nepůjde o žádné překonávání světových rekordů, ale každému z vás nabídneme různorodé sportovní činnosti, které si vyzkoušíte, užijete si je s nejbližšími, a zároveň za splnění všech disciplín dostanete zaslouženou odměnu. 

Koncept Rodinných sportovních her se skládá z vytvoření týmového družstva – dítě + rodič/prarodič, přičemž každý člen družstva musí splnit veškeré sportovní disciplíny. Pokud oba proplují disciplínami bez zaváhání, tak si na konci doběhnou pro výše zmíněnou vytouženou odměnu. 

A jelikož si připomínáme letní olympijské hry, odráží se podle toho i skladba jednotlivých disciplín. V tuto chvíli nechceme prozrazovat vše, ale můžeme vám napovědět, že se dotkneme tradičních odvětví, která můžete znát z minulých ročníků Rodinných sportovních her, ale také vám připravíme úplné novinky. Zaběháme si, zacvičíme, zastřílíme, zatancujeme... 

Pro bližší informace (čas, cena, on-line přihlašování, registrace…) sledujete naše webové stránky www.ddmstodulky.cz

Akce se koná v rámci Koncepce rodinné politiky MČ Prahy 13 a je vhodná pro děti od 3 let, na své si ale jistě přijdou i starší předškolní a školní děti. 

Michael Mácha, koordinátor akce Rodinné sportovní hry 2024