Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z deníku policie ČR

  • V úterý 4. dubna v 5.00 se nezjištěný pachatel vloupal do tří osobních motorových vozidel zaparkovaných u stanice metra Lužiny. A hodilo se mu opravdu všechno. Po rozbití skleněné výplně dveří odcizil z vozidel sportovní oblečení, boty, potraviny, prádlo nebo batoh. Škoda na vozidlech je ale daleko větší, než škoda na odcizených věcech. Nenechávejte proto žádné své věci v zaparkovaných vozidlech.
  • Neznámý pachatel 3. dubna využil v době mezi 10.30 až 11.30 během nákupů v obchodním centru Lužiny nepozornosti ženy a z kabelky, kterou měla přes rameno, jí odcizil dámskou peněženku s osobními doklady, platební kartou, tramvajenkou a finanční hotovostí. Způsobil jí tak škodu ve výši 1 000 Kč.
  • Nezjištěný pachatel využil 2. dubna mezi 19.00 až 19.15 nepozornosti majitele vozidla. Při zaparkování auta v ulici Oistrachova nebo Šostakovičovo náměstí, které neuzamkl, mu odcizil tašku s dioptrickými brýlemi a deštníkem. Škoda je 4 000 Kč.
  • Bez poškození vstupních dveří vnikl mezi 15. březnem až 2. dubnem dosud neznámý pachatel do domu na Velké Ohradě. Opět bez poškození překonal i vstupní plechové dveře do společných sklepních prostor. Tady vypáčil dřevěné dveře sklepní kóje a odcizil z ní dvoje sjezdové lyže, horské kolo a dětské stavebnice. Škoda na odcizeném majetku je 45 000 Kč a 3 000 Kč na poškození dveří.
  • Dne 1. února a následně i 2. dubna v nočních hodinách se pokoušel dosud nezjištěný pachatel udat vždy v blízkosti stanice metra Luka padělané bankovky v nominální hodnotě 100 euro. V jednom případě se mu to podařilo. Na padělaných bankovkách nebyla uvedená sériová čísla a chyběly jejich ochranné znaky. Upozorňuji na tento případ, ve kterém pachatel využil ke směně padělaných bankovek špatného osvětlení a zdánlivého spěchu.

Za MOP Stodůlky npor. Jaroslav Vondra