Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Další skvělý úspěch malých stodůleckých „Klabzubáků“

První dubnovou sobotu, konkrétně 2. dubna 2022 zahájila mladší přípravka U9 Sokola Stodůlky jarní část sezony, a to v Uhlířských Janovicích na turnaji Piki Cup 2022. Bohužel týmem proběhl cca 10 dní před začátkem covid 19, tak jsme byli nakonec rádi, že nás jelo alespoň šest. Kluci odehráli fantastický turnaj. V konkurenci spousty ligových týmů na turnaji víceméně dominovali a jenom neproměňování šancí a nemožnost střídat je stálo první místo . Základní skupinu vyhráli, postoupili do tzv. Zlaté skupiny, kde se hrálo o medaile. V této skupině sehráli nešťastný zápas s celkovým vítězem Táborskem, kdy neproměňování šancí znamenalo jedinou prohru v celém turnaji.

Krásný byl zápas o druhé místo s Baníkem Ostrava. Čtete dobře, U9 Sokola Stodůlky se měří s takovým kolosem jako je Baník Ostrava. S Baníkem nám teoreticky stačilo remizovat, abychom obsadili druhé místo v turnaji. Kluci za to však vzali a hattrick Petra Slepičky znamenal vedení 3:0. Bohužel následně už kluci odcházeli fyzicky a Baníku se podařilo v posledních třech minutách srovnat na konečných 3:3. Poslední zápas byl ve znamení vítězství toliko vůle kluků, jelikož někteří už nemohli prakticky ani popoběhnout, ale takticky a s pomocí standardních situací se podařilo zvítězit. Poděkování patří zejména klukům – Petrovi Slepičkovi, Štěpánovi Strakovi, Matěji Strakovi, Tomáši Hlušcovi, Jakubovi Hrubému a brankáři Lukášovi Fedorkovi.

Stejně tak velký dík náleží realizačnímu týmu ve složení Petr Slepička, Luděk Straka, Honza Hrubý a Rado Fedorek.

Na závěr nabízíme šikovným klukům z okolních fotbalových týmů, či i odjinud zkusit si fotbal pod kvalitními trenéry a s výbornými spoluhráči proti věhlasným soupeřům. V případě zájmu se ozvěte na níže uvedené kontakty: trenér Petr Slepička – tel. 739 524 185, trenér Luděk Straka – tel. 777 677 340, trenér Pavel Hlušec – tel.602 555 691.

Petr Slepička