Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Mnichovohradišťská jarní písnička

První dvě dubnové soboty patřily pěveckým sborům DDM Stodůlky, které se zúčastnily 14. ročníku přehlídky pěveckých sborů s názvem Mnichovohradišťská jarní písnička. Jedná se o nesoutěžní přehlídku, kde mají sbory možnost poslechnout si ostatní zúčastněné, načerpat inspiraci, vyměnit si zkušenosti. 

V sobotu 6. dubna se do Mnichova Hradiště vypravily děti z dětského pěveckého sboru Stodůláček. Naši mladší zpěváci měli možnost získat nové zkušenosti a opět pracovat s trémou a nervozitou ve velmi přátelské atmosféře, jež tato přehlídka nabízí. Na závěr celé přehlídky, jak je zvykem, vystoupily všechny sbory dohromady se společnou skladbou. Pro děti byl po skončení přehlídky připraven menší raut a loutkové divadlo. 

Další sobotu, 13. dubna, se do Mnichova Hradiště vypravil pěvecký sbor pro dospělé Jistá nejistota, který při DDM Stodůlky působí teprve druhým rokem. Naše Jistá nejistota se tak poprvé zúčastnila pěvecké přehlídky a měla možnost předvést, co již umí, a na oplátku si poslechnout sborová tělesa různých úrovní, načerpat inspiraci a pozitivní energii z jednotlivých vystoupení. I tentokrát na závěr vystoupily všechny sbory dohromady s dvěma společnými skladbami. Po skončení byl opět připraven raut, který se následně zcela přirozeně proměnil v příjemné společné hraní a zpívání do pozdních hodin. 

Marie Haklová, vedoucí hudebně-dramatického oddělení DDM Stodůlky