Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Zdravé světlo

Základní škola Klausova je jednou z 10 základních škol, jejichž zřizovatelem je MČ Praha 13. Během minulých dvou měsíců se zde realizovala kompletní výměna všech svítidel a žáci i učitelé teď pracují pod zdravějším osvětlením.
„Podpora nových technologií ve školách ze strany radnice je velmi důležitá, s přicházejícím zimním obdobím se právě kvalita osvětlení stává velmi aktuální. Nové LED osvětlení v celé ZŠ Klausova 2450 je pilotním projektem, který radnice v úzké spolupráci s vedením školy realizovala. Veškerá investice bude zpětně hrazena z úspor na elektrické energii a věřím, že se nám postupně podaří zdravější osvětlení instalovat do dalších školských zařízení,“ sdělil starosta David Vodrážka.

„Do všech učeben a společných prostor v ZŠ Klausova jsme instalovali nové osvětlení. Naše škola je nyní osvětlena speciálně vyrobenými světelnými tělesy nové generace LED diod s velmi příznivým spektrem, které se blíží dennímu slunečnímu záření. Bylo namontováno přes 1000 kusů světelných těles, která poslouží k lepšímu prostředí našich žáků i učitelů nejen při ve výuce,“ vysvětluje ředitel školy Petr Neuvirt a dodává: „Velmi si cením pomoci radnice, která bezúročně zajistila nezbytné finance na instalaci nového osvětlení. Protože nové technologie jsou oproti stávajícím energeticky nízkonákladové, víme, že do sedmi let se náklady vrátí zpět na úspoře elektrické energie.“

Lucie Steinerová