Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Cirkusový podzim ve Mlejně

Hra, akrobacie a železo, to je nové představení Cirkusu Mlejn Fer Play, na jehož premiéru se můžete těšit již ve středu 5. listopadu. Představení inspirované kovem volně navazuje na pouliční performance Cirkusu Mlejn Ironické Férrum, do níž přidává prvky vzdušné akrobacie na kruhu a řetězu. Tři akrobaté se v něm za pomoci svých vlastních těl a kovových rekvizit utkají v souboji o toho nejželeznějšího, nejskladnějšího, nejkrásnějšího i nejhloupějšího. Ale pozor na pravidla Fer Play!

Třetí listopadová sobota (15. 11.) bude i letos patřit Noci divadel a my vás opět zveme na to nejlepší ze současného českého cirkusu. Každou celou hodinu se můžete těšit na ukázky souborů Cirkus Mlejn, Cink Cink Cirk, Cirkus TeTy, Divadlo Décalages, Skupinu Aventyr, Cirkus Fruktus, Hopsej.cz a studenty a absolventy HAMU. Kromě toho vystoupí švýcarská akrobatka Stéphanie N'Duhirahe, česko-italské duo Bibi2 a nebude chybět ani šansonový kabaret, zásobený bar nebo půlnoční projekce.

Hlavní program Noci divadel letos nově doplní odpolední cyklojízda, která příjemnou projížďkou propojí Klub Mlejn se smíchovským MeetFactory. Milovníky cyklistiky zveme již od 16 hodin na ukázku z představení Sittam a workshop, na kterém si budou moci na vlastní kůži vyzkoušet některou z novocirkusových disciplín.

Dagmar Roubalová, KD Mlejn