Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Kuncovka hraje za Los Angeles

Americká profesionální basketbalová liga NBA organizuje letos ve 22 zemích světa mezinárodní projekt Junior NBA. Jde o basketbalovou soutěž pro žáky základních škol ve věku 10–11 let. V České republice je soutěž organizovaná stejně jako v NBA do dvou konferencí o třech divizích, kde v každé 5 škol reprezentuje 5 profesionálních týmů NBA.

Základní škola Kuncova se díky svým sportovním úspěchům na poli basketbalu dostala mezi 30 škol z celé republiky, které byly do projektu vybrány. V draftu (výběru týmů) dostala tým Los Angeles Clippers, takže během celé Junior NBA budou kluci a dívky ze ZŠ Kuncova reprezentovat tento americký basketbalový tým ze západního pobřeží.

Celá soutěž proběhne v ČR pod patronátem Jiřího Welsche, druhého Čecha hrajícího v NBA. Ten na slavnostním draftu 11. října předal v nově zrekonstruované hale na Královce kapitánovi ZŠ Kuncova Filipu Zdrubeckému dres jeho týmu.

ZŠ Kuncova bude ve své divizi B bojovat během listopadu o postup do finále konference s týmy ze ZŠ Sadská, ZŠ Vančurova, Nový PORG a ZŠ Lupáčova. Velké finále konferencí proběhne v hale na Královce 14. prosince. Věříme, že naši hráči budou svůj tým L. A. Clippers, svoji školu a také Prahu 13 úspěšně reprezentovat.

Pavel Šenk, učitel ZŠ Kuncova