Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Zažili jsme Butovice jinak

V sobotu 21. září jsme na náměstíčku pod Trifotem uspořádali již druhý ročník sousedských slavností – Zažít Butovice jinak. Cílem celé akce bylo setkání se sousedy a návštěvníky Nových Butovic, chtěli jsme se poznat s dalšími lidmi ze sídliště, popovídat si, něco spolu zažít, vidět, vytvořit...

Na setkání vystoupili úspěšní umělci, jako jsou soubory Lučinka nebo Melodika, muzikant Slávek Maděra, skupina Karamelový karavan, celý program uzavřely zpěvačky 20 Minutes. Knihovna Stodůlky zorganizovala hudební pořad o kytaře, stejně jako vloni měl obrovský úspěch workshop kubánské salsy a také zumba cvičení s Mili Soukupovou. Sousedskou akci podpořila formou workshopu i prodejna galanterního zboží Stoklasa, Lenka Veselá představila své rukodělné výotevřít robky Vesellenka – textile art a Czech Photo Centrum otevřelo svou galerii a vstup byl zdarma. Dětské centrum Ptáčkov připravilo hernu pro děti a nabízelo i vietnamskou kávu, pivo poskytla místní Pohoda hospoda&bar a drinky zase La Macumba bar. O jídlo se postaral jeden z organizátorů, majitel místního řeznictví Masology.cz a svými domácími limonádami a palačinkami přispěla také restaurace Trifot. K ochutnání byly také sladké a slané koláče od Dobrootky. Všem velmi děkujeme, bylo vidět, že si to užili.

Chtěli bychom také poděkovat za podporu radnici městské části Prahy 13 za skvělého zvukaře a zápůjčku stanů a sezení a také Magistrátu hl. m. Prahy za propůjčení plochy. Už teď máme plnou hlavu plánů i nápadů a můžeme slíbit, že příští rok akci uspořádáme potřetí.

Andrea Trávníčková a Aleš Peterka