Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Bull sraz v Centrálním parku

V sobotu 24. září se za podpory Městské části Praha 13 v Centrálním parku konal Rekord Bull Sraz. Šlo o třetí setkání majitelů bull psů na území třináctky, které široké veřejnosti nabízí možnost se s těmito psy osobně poznat a zjistit, jací doopravdy jsou. Tedy, že jsou velmi přátelští k lidem a při vhodné výchově a důsledné socializaci obvykle dobře vychází s ostatními psy. Kromě této osvěty usilovali bulíci a jejich majitelé o potvrzení nových rekordů. Ten z roku 2018, kdy na akci dorazil rekordní počet psů, se pokořit nepodařilo, avšak pokořen byl nový stravočeský rekord. Při něm dvacet psů pod vedením trenéra Mirka Tošnara předvedlo hromadnou poslušnost.

Dalším a neméně důležitým posláním akce je charita. Během odpoledne byl pokřtěn nový kalendář Bulíci 2023, jehož prodej, charitativní tombola a dary od partnerů vynesly celkem 92 781. Celý tento obnos poputuje ve prospěch neziskového projektu Bulíci v nouzi. V neposlední řadě setkání doprovázel bohatý program. Každý účastník obdržel zajímavé dárky, všechny pobavily soutěže jako například Neber buřta či Zákeřná ulička.
Návštěvníci si navíc užili ukázky nového psího sportu – treibballu, naučili se základy výcviku v podání přední trenérky psů Hany Böhme a také se seznámili se dvěma skvělými canisterapeutkami – stafbulinkami Růženkou a Winnie.

Andrea Říčková