Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z DENÍKU POLICIE ČR

  • Dne 30. října přijalo naše místní oddělení oznámení o krádeži peněženky z kabelky, kterou si oznamovatelka pověsila na roh židle v restauraci, kde čtyři hodiny pobývala, ale kabelku neměla pod neustálou kontrolou. Spolu s peněženkou jí byly odcizeny osobní doklady, platební karty a finanční hotovost.
  • Dne 2. listopadu nám poškozený oznámil odcizení dokladů, průkazky ZTP a finanční hotovosti, které nosil v příruční tašce. Tu ale nechával ve dvou čekárnách u svých lékařů v domnění, že tam není volný přístup. Proto o své věci přišel.
  • Nezjištěný pachatel v noci z 1. na 2. 11. postříkal na Velké Ohradě červenou barvou fasádu domu a způsobil bytovému družstvu škodu ve výši 10 000 Kč.
  • Brzy ráno 5. 11. využil nezjištěný pachatel spánku poškozeného a při jeho cestě metrem mu odcizil z kapsy kalhot mobilní telefon za 3 000 Kč a peněženku s doklady a hotovostí ve výši 700 Kč.
  • V přibližně stejné době využil neznámý pachatel nepozornosti poškozené ve smíchovském baru a odcizil jí z barového stolku dámskou kabelku s peněženkou, doklady, hotovostí, platební kartou, klíči a mobilem, čímž jí způsobil škodu ve výši 5 000 Kč.
  • Téhož dne nalezla policejní hlídka na ulici opilého patnáctiletého mladíka. Byl tak opilý, že nebyl schopen komunikace a nebylo ani možné u něj provést dechovou zkoušku. Musel být převezen na dětské oddělení motolské nemocnice. Policie šetří, jak se chlapec k alkoholu dostal.

Blíží se vánoční svátky. Dávejte si proto pozor na sebe a na své věci, abyste Vánoce prožili v klidu a pohodě mezi svými blízkými. Přeji vše dobré do nového roku 2017.

Za MOP Stodůlky npor. Jaroslav Vondra