Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Historický medailový úspěch

Poslední říjnový víkend vyvrcholila aerobiková sezona Mistrovstvím světa v belgickém Gentu, na kterém se s rekordní účastí pěti závodních sestav představily i reprezentantky našeho klubu FitStation.cz.


Závodnice klubu se s trenérkami na tento vrcholný šampionát připravovaly opravdu poctivě po celý rok, o čemž hovořily i průběžné výsledky z šampionátu a postup všech sestav do finálových kol. Titul vícemitryň světa se podařilo vybojovat juniorskému triu (úřadující mistryně Evropy a ČR) ve složení Sehedi, Šlegrová, Erhartová, které nastupovaly jako jedničky ČR. Tento tým měl skvěle našlápnuto a celkové prvenství jim doslova uteklo o jednu známku. Titul vícemistryň je pro tento nováčkovský tým splněným snem. Sehedi zároveň startovala i v kategorii jednotlivkyň. Sestavu v každém závodním kole vylepšovala, ale bohužel i přes vytoužený postup do finále, nakonec kvůli zdravotní indispozici do finálového boje nenastoupila.


O další úspěch klubu se postaral cadetský fitness tým. Trochu s nervozitou však tento tým ve složení Tichá, Plchová, Röderová, Votrubová, Valterová, Třasáková, náhr. Mücková nastupoval do finálového kola, protože se obával, že se historie bude opakovat. Stejně jako na mistrovství Evropy, totiž i zde postupoval do finále ze 3. místa. Na ME jim bronz utekl opravdu o málo, ale tady na Mistrovství světa děvčata svým výkonem konec příběhu přepsaly a odváží si tak právoplatně titul 2. vicemistryň světa.


Do finálových bojů v mládežnické kategorii také promluvila naše Natálie Jabůrková, mistryně světa v kat. youth dua z minulého roku. Natálie si svými perfektními výkony odváží krásné finálové 6. místo.


V té nejprestižnější kategorii dospělých jsme vkládali velké naděje do tria Jabůrková a sestry Fedorovy. Holky se spolu s trenérkou připravovaly opravdu svědomitě a o to více, když jim medaile z ME i po dobře zacvičené sestavě utekla a porotci toto nadějné trio ohodnotily 4. místem. Trio STORM (tak se jmenuje jejich choreografie) neponechalo však tentokrát nic náhodě a svými dechberoucími výkony především pak ve finálovém kole získalo svůj první společný mezinárodní titul vicemistryň světa. 

FitStation.cz