Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

HC Kert Park Praha má zrekonstruované hřiště

Lužinští hokejbalisté se mohou těšit z nově zrekonstruovaného hřiště. Po více než deseti letech zdobí jejich svatostánek nové mantinely. „Jsme rádi, že se nyní i naše hřiště řadí mezi ta kvalitní, extraligová,“ říká předseda klubu David Kuna. Velkou novinkou je nainstalované plexisklo podél celého hřiště, které nahradilo sítě. „Zdaleka nejde jen o estetický prvek. Nově nainstalované plexisklo prospěje i hře – bude se hrát rychleji, protože míček nebude tak často vypadávat mimo hrací plochu, takže se bude méně přerušovat. Velkou výhodou také je, že se v nejbližším okolí sníží hluk,“ dodává Davida Kuna. „Všem zastupitelům městské části Praha 13, kteří nás podpořili a také všem z klubu, kteří se na rekonstrukci podíleli, patří velké poděkování. Jsem rád, že to náš klub, co se týče zázemí, posunulo o pár pomyslných krůčků dál“.

Slavnostního otevření se hřiště dočkalo v sobotu 5. září. Zúčastnil se ho také starosta David Vodrážka, který na novém hřišti popřál hokejbalistům HC Kert Park Praha mnoho štěstí a úspěchů. Ihned po ceremoniálu odstartoval již osmý ročník Poháru starosty Prahy 13, který se letos hrál v kategorii starších žáků. Z vítězství na turnaji se radovali lužinští hokejbalisté, když v pěti utkáních s mužstvy z celé České republiky ani jednou neprohráli.

První utkání má za sebou také A-tým, který na Lužinách hostil Hradec Králové. Útok na čtvrtý mistrovský titul v řadě zahájili lužinští hokejbalisté dobře, když v divoké přestřelce zvítězili 8:4. V říjnu se na domácím hřišti představí dvakrát. Nejprve v sobotu 3. října, kdy budou od 17.00 hostit Ústí nad Labem, následně 31. října od 17.00 Letohrad. Na závěr podzimní části se pak v sobotu 21. listopadu uskuteční od 16.00 derby proti pražskému Kovu.
Na zrekonstruovaném hřišti také probíhá neustálý nábor nových hráčů ve věku 4-15 let a to vždy v úterý a čtvrtek od 16.45 do 18.00. Přijďte se k nám podívat, hřiště se nachází u FZŠ Brdičkova (na konci Kolovečské ulice). S sebou stačí mít sportovní oblečení, pití a dobrou náladu. Hokejbalové vybavení vám zapůjčíme.

Michal Pěch