Thajská polévka Tom Yum
Thajská polévka Tom Yum
Suroviny:
- dvě střední krevety
- 10g jarní cibulky
- plátek hlívy ústřičné
- lžička Tom Yum pasty
- jeden kafírový list
- jeden stonek citronové trávy
- lžička drceného kořene Galangal
- snítka koriandru
- kuřecí vývar
- rybí omáčka a šťáva z limetky na dochucení
Postup:
Na rozehřátém oleji osmahneme Tom Yum pastu, zalijeme vývarem a přivedeme do varu. Dále přidáme krevety, houby, kafírový list a zbytek surovin. Vše provaříme a na závěr dochutíme rybí omáčkou a šťávou z limetky. Na závěr dozdobíme sekaným koriandrem. Chuť je ostrá, slaná po rybí omáčce a lehce nakyslá po šťávě z limetky.
Tuto specialitu vám nabízí Restaurace Meduse, Sluneční náměstí 15, Praha 13 – Hůrka. Tel. 235 314 100, 602 666 100, www.meduse.cz. Otevřeno denně od 11.00 do 23.00 hod.