Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Místo malých zázraků

Březen je nejen měsícem, kdy slaví ženy svůj svátek, ale také měsícem, kdy alespoň podle kalendáře začíná jaro. To znamená, že postupně začneme uklízet rukavice, šály, huňaté svetry, čepice a nejedna z nás zjistí, že jí zimní čas vůbec neprospěl. Ruce, vlasy, pleť... To všechno by potřebovalo nějak vylepšit. A protože nemáme kouzelný proutek, který by to jedním mávnutím vyřešil, nezbyde nám nic jiného, než najít kouzelnici v podobě kadeřnice, kosmetičky nebo masérky. A nejlépe nějaký salon, kde je tohle všechno na jednom místě. My jsme vám trochu ulehčili pátrání a jeden takový jsme navštívili. Neměli jsme to daleko. Dům Sluneční náměstí 11 je jen kousíček od redakce. Co všechno se ukrývá pod názvem Kadeřnický a kosmetický salon P & P nám prozradila jeho majitelka Lena Rudenková.

Kdybych chtěla být úplně stručná, tak řeknu kadeřnictví, kosmetika, líčení, manikúra, pedikúra a masáže.

Jsou tady nějaké kouzelnice? Ty bychom právě teď dost potřebovali.

To jsme všechny ☺. Ale teď vážně. Ať se svěříte do péče kterékoli z nás, tak se díky dlouholeté praxi a spoustě zkušeností určitě o malý zázrak pokusíme.

Dříve než zajdeme k vám, dáte nám pro začátek alespoň pár užitečných rad?

Určitě, ale neprozradím vám nic než to, čím se řídíme i my tady a co říkám našim zákaznicím – pravidelná péče, co nejméně chemie a nemyslet si, že když je něco nejdražší, je to zákonitě nejlepší. Spíš platí, že nejlepší je to, co je kvalitní. A to bez rozdílu věku. Ale zkusme to postupně, takříkajíc od hlavy. Spousta žen si barví vlasy. A není podstatné, zda chtějí zakrýt šediny nebo je to díky expanzi vlasové módy. Správně zvolený šampon a balzám udržují optimální hydrataci a zdravou strukturu vlasů a správně zvolená barva eliminuje jejich poškození. Barví, ale zároveň i pečuje. Teď už jsou barvy, třeba i blond, které potlačují šedý pigment, neobsahují amoniak, mají olejový základ a nepotřebují dlouhou dobu působení.

A co pleť a nehty?

Tady bych přece jen radila konzultaci. Každá pleť je jiná, rozdílná je i péče s ohledem na věk. Ale opět něco společného pro všechny – čištění, hydratace a výživa. A zvolíte-li bio nebo přírodní pečující a dekorativní kosmetiku, určitě neuděláte chybu. A nehty? Když vidíte někde pracovat manikérky s rouškami, tak to už svědčí o tom, že je něco špatně. Raději svým nehtům dopřejte biolak nebo biogel. Odstraňují se speciálním roztokem, který nepoškodí váš nehet. Víte, my tady teď zmiňujeme kosmetické přípravky, které se musí koupit v obchodě. A možná by nebylo od věci občas otevřít ledničku a udělat si například skvělou pleťovou masku nebo třeba zábal na vlasy z toho, co má snad každý běžně doma. I ty dokáží zázraky.

Tak přece kouzla ☺. Prozradíte nám jak na to?

Ráda. Ale až příště. Zatím se můžete podívat na www.ppsalon.cz.

Eva Černá