Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Skončila třetí fotosoutěž o nejkrásnější vánoční výzdobu

V předvánočním čase se do svátečního oblékají nejen města, obce, domácnosti, ale také naše zahrady, balkony nebo předzahrádky. V prosinci Městská část Praha 13 v rámci aktivit místní Agendy 21 vyhlásila již potřetí fotosoutěž O nejkrásnější vánoční výzdobu balkonů, předzahrádek a zahrad.
Do soutěže, která skončila 10. ledna, se mohl zapojit každý občan naší městské části. Pak už se své role ujala tříčlenná porota ve složení Ludmila Tichá, Yveta Kvapilová a Vít Bobysud. Ta měla tradičně nesnadný úkol – ze všech doručených soutěžních fotografií vybrat ty „nej“. Vyhlášení výsledků a předání cen a ocenění letos bohužel ovlivnila nepříznivá epidemiologická situace. Proto byli pozváni jen vítězové jednotlivých kategorií, ale i ti se z bezpečnostních důvodů sešli před budovou radnice.
Vítězkou kategorie zahrad a předzahrádek se stala paní Karolína Čiháková, v kategorii balkonů se na prvním místě umístila paní Milena Špačková těsně před paní Irenou Zofovou. Čestné uznání si odnesla paní Hana Vávrová z Řeporyjí. Ta kromě fotografií poslala i dopis, ve kterém jedna z kolemjdoucích píše, že pohledem na její vánoční výzdobu si každodenně zlepšuje náladu.
Děkujeme všem, kteří zkrášlují naše okolí. A nejen o Vánocích.

Eva Černá