Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Novinka ve zličínském Globusu

Hypermarket Globus Zličín je už devatenáct let jedním ze sponzorů soutěží ve STOPu. Proto tam čas od času zajdeme, abychom vás mohli seznámit s novinkami, které svým zákazníkům zličínský hypermarket nabízí. Například nákupní vozíky pro hůře pohyblivé zákazníky, možnost samoobslužného nakupování Scan&Go... Nahlédli jsme ale také do klasické, standardní pekárny, výrobny cukrářských výrobků, zákusků a dortů nebo řeznické výroby. Tady z dovezených půlek prasat nebo čtvrtek hovězího výhradně české provenience připraví maso pro pultový prodej, ale vyrábí zde také uzeniny, paštiky... Od 20. ledna mohou zákazníci nakoupit i v Drůbežím řeznictví Globus.
„Naše Selské kuře Globus pochází výhradně z ČR, je chováno na podestýlce a na rozdíl od běžných chovů, kde kuře roste cca třicet dní, Selské kuře Globus má prodlouženou dobu výkrmu až na pětapadesát dní,“ řekl Oldřich Burian, vedoucí oddělení. „Jeho maso je tedy chutnější a pevnější, stejně jako u kuřat, která běhají doma na dvorku. Také u kuřecího masa platí, že odebíráme celé kusy a následně si vše sami bouráme. Můžete si tedy zakoupit celé kuře, ale i jeho části, skelety, droby, drůbeží maso vám na přání i umeleme. Postupně rozšíříme naši nabídku například o drůbeží párky, paštiku, sekanou nebo různé marinované části. A už teď myslíme i na grilovací sezonu.“
Preferujete-li již předem zabalené zboží, můžete si vybrat z chladící vany, kde jsou jednotlivé části připraveny. Drůbeží řeznictví Globus najdete hned vedle pultu řeznictví.

Eva Černá