Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Kam o letních prázdninách?

Ti z vás, kteří ještě nevybrali pro své děti příměstský nebo pobytový letní tábor, možná využijí některou z nabídek, které vám i v posledním předprázdninovém vydání přinášíme.

Léto s Lučinkou

 Pokud nechcete děti poslat na týdenní pobyt mimo Prahu, využijte v termínu 15.–19. 7. náš Měšťáček. Pro děti bude na každý den v čase 8.00 do 16.00 připravený program a zajištěná strava. Dopoledne pořádáme taneční tréninky a pohybovou průpravu, ve volných chvílích si budeme hrát na zahradě nebo vyrazíme na výlet po okolí. Ideální pro malé zájemce o členství ve Folklorním souboru Lučinka.

 Ve dnech 17.–24. 8. pořádáme na osvědčeném místě – Letní škola v přírodě Vřesník – dětský letní tábor s pohybovým zaměřením. Kromě našich tanečníků přibíráme i další děti, pro které to bude týdenní pobyt v přírodě, kdy se mohou zúčastnit našich tanečních tréninků a pobavit se při pohybových průpravách. Tančíme, chodíme na výlety, hrajeme hry a jezdíme na ponících. Více informací o obou táborech na www.fslucinka.wz.cz, fslucinka@seznam.cz.

Summer Basketball

Příměstský basketbalový kemp pro děti s názvem Summer Basketball je určen dětem od 7 do 13 let (roč. 2011 až 2006). Uskuteční se  od 15. do 19. července ve sportovním areálu ZŠ Jana Wericha v Řepích. Již tradiční kemp rozhodně není pouze pro pokročilé baskeťáky. Je i pro úplné začátečníky, kteří si chtějí basketbal vyzkoušet nebo si s ním jen zpestřit léto. U nejmladších dětí je sportovní program kempu zaměřen na více míčových sportů. Summer Basketball není jen o basketu ale také o zábavě, kamarádech a týmové spolupráci. Vedle basketu se děti zlepšují také v atletických dovednostech a všeobecné pohybové průpravě. Polední klid pak patří oblíbené tematické celotáborové hře. Na celý průběh kempu navíc budou dohlížet patroni, kterými jsou reprezentanti ČR v basketbalu Jaromír Bohačík (ČEZ Basketball Nymburk, ČR) a Julia Reisingerová (Spar Citylift Girona, Španělsko). Více informací a online přihlášky naleznete na webu www.summerbasketball.cz.

Příměstský fotbalový kemp

Ve dnech 5.–9. srpna se v Řeporyjích, Tělovýchovná 642, koná pětidenní příměstský fotbalový kemp pro děti od 5 do 15 let. Je zaměřený na rozvoj individuálních herních činností, dynamiky, koordinaci pohybů a techniky kopu. Přihlaste své dítě a nechte jej sportovat a bavit  se s námi. Cena je 2 950 Kč. Těší se na vás tým Pro Fotbal kemp. Více informací a přihlášky najdete na www.profotbalkemp.cz.

Příměstský tábor Ninja

V krásném prostředí Avaloky, Bellušova 72, Lužiny, čeká děti týden (19.–23. 8.) plný dobrodružství, výuky bojového umění, sebeobrany a her. Navíc velká zahrada, domácí strava, výlet na hřiště a ve čtvrtek možnost přespání s táborákem a promítáním pro děti. Výuka od mistra bojových umění Kodo Madla. Cena je 3 500 Kč, zápis do konce června. Informace na tel. 777 311 083.

Tenisový camp pro děti

Týdenní prázdninový tábor se zaměřením na intenzivní výuku tenisu v Jilemnici. Termíny 29. 6.–5. 7., 27. 7.–2. 8. Cena 5 600 Kč. Na táboře bude připravený program na celý den. Některých her a soutěží se účastní všichni společně, některé jsou organizované odděleně pro mladší a starší, pro tenisový trénink děti rozdělíme obvykle do 6 věkově a výkonnostně vyrovnaných skupin. Dále si zahrajete třeba florbal nebo v klubovně ping-pong, připravíme i etapovou hru v nedalekém lese. V případě deštivého počasí máme zajištěnu tenisovou halu, prostornou tělocvičnu, krytý bazén. Více informací najdete na webových stránkách www.tallent.cz/letni-tabor-jilemnice.

Příměstský tábor s orientálním břišním tancem

Tábor je určený slečnám ve věku 7–15 let. Ve dnech 12.–16. srpna se ve Spolkovém domě, K Vidouli 727, a na jeho zahradě budou věnovat nejen orientálnímu břišnímu tanci, ale také stretchingu, výtvarným činnostem nebo povídání o světě a různorodosti kultur. Vytvoří si i vlastní kostým, ve kterém v pátek zatančí rodičům naučenou choreografii. Cena včetně teplého oběda je 4 000 Kč. Více na telefonním čísle 721 051 278 nebo sharkadance@gmail.com.

Prázdniny v Jeremi

Sportovní centrum Jeremi, Jeremiášova 2581/2, pořádá pro děti od 6 do 18 let prázdninové příměstské kempy, které probíhají pod dohledem zkušených vedoucích a trenérů od 8.30 do 16.30. V ceně kempu je zahrnuto stravování 3x denně a pitný režim.

Sportovní příměstský kemp Jeremi (6–15 let)

Termíny: 8.–12. 7., 15.–19. 7., 22.–26. 7., 12.–16. 8., 19.–23. 8., 26.–30. 8. Každý den je nabitý sportovními aktivitami, hrami, soutěžemi i tvořením. Děti si vyzkouší všechny sportovní aktivity, které sportovní centrum nabízí – badminton, squash, alpinning, horolezeckou stěnu, beach volejbal... Cena kempu je 3 290 Kč.

Badmintonový kemp

Termíny: 8.–12. 7., 19.–23. 8. a 26.–30. 8. Prohloubení badmintonových znalostí, učení techniky základních úderů, pohyb po kurtu.

Squashový kemp

Termín: 26.–30. 8. Náplní squashového a badmintonového kempu je prohloubení znalostí, učení techniky základních úderů, pohyb po kurtu.

Cena každého z kempů je 3 990 Kč. Bližší informace na www.jeremi.cz, kontakt: info@jeremi.cz.

Připravila Eva Černá