Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Kam o letních prázdninách

Léto už je skoro tady a vy ještě nejste rozhodnuti, jak zpříjemnit dětem prázdniny? Možná se ještě rozhodnete pro některý z příměstských nebo pobytových táborů, které vám již tradičně na stránkách STOPu přinášíme.

Letní kemp Panthers Praha

Panthers camp je ideální volbou pro skloubení celodenního programu se zaměřením nejen na florbal, ale pohyb celkově a na získávání nových zkušeností a dovedností pomocí příjemně stráveného času v kolektivu. Termín letního všesportovního kempu je od 18. 7. do 29. 7. (pouze v pracovní dny od 8.00 do 17.00), cena 600 Kč/den. V ceně je oběd, 2x svačina, pitný režim, trenéři, nájem haly, zdravotní služba a doprava. O loňský ročník byl zájem i proto, že bylo možné se přihlašovat i pouze na jednotlivé dny, což samozřejmě zachováme také pro letošní ročník. Děti vyzvedáváme na metru Zličín (případně lze domluvit i jinou stanici na trase B). Kemp se koná v moderním sportovním areálu v Rudné u Prahy. Více na www.panthers.cz, v případě dalších dotazů nám napište na klubový e-mail info@panthers.cz.

Letní tábory s programováním a robotikou

V době letních prázdnin pořádáme několik příměstských táborů v Praze 13 a letní pobytový tábor v Loutí na Slapech. Děti se na nich mohou seznámit s různými roboty a programováním. Také budeme hrát hry a chodit na výlety.

  • 25. – 29. 7. Objevujeme s roboty

    Příměstský tábor je určen dětem od 7 do 10 let. Pronikneme do tajů, které obklopují základy robotiky, a ukážeme si, jak se roboti angažují v našich každodenních životech – to všechno formou her a za pomoci robotů, které sami dokážeme zkonstruovat. Vše proložíme venkovními aktivitami a robotickými hrami.
  • 25. – 29. 7. Legoroboti na prázdninách

    Příměstský tábor je určen dětem od 11 do 15 let, které mají rády lego, počítače a rády rozhýbávají věci. Postavíme mnoho zajímavých robotů, se kterými budeme závodit, kreslit či je povedeme do boje. Zdokonalíme své konstruktérské schopnosti a potrénujeme logické myšlení během programování. Vše proložíme aktivitami venku – výlety a hry.
  • 22. – 26. 8. Prázdniny s Baltíkem

    Tradiční příměstský tábor pro děti od 7 do 10 let. Ukážeme si programování v různých programovacích jazycích a představíme si roboty, s kterými pracujeme v kroužcích. Vše proložíme venkovními aktivitami – výlety, hry venku.
  • 22. – 26. 8. Prázdninová robotika a programování

    Příměstský tábor pro děti od 11 do 15 let. Ukážeme si programování, představíme si roboty a rozšíříme tak své znalosti programování a robotiky. Čekají nás i výlety a hry venku. Více informací na https://tib.cz/tabory.

Nejlepší prázdninové zážitky

Folklorní soubor Lučinka nabídne od 11. do 15. 7. příměstský tábor plný výletů, sportovních a tanečních her. Ve volných chvílích se děti hravou formou dozví zajímavosti o českém folkloru. Předškoláky a mladší školáky zve Lučinka také na týdenní letní tábor ve Vřesníku a to v termínu 12. – 20. 8. Kromě pohybové průpravy v podobě tanečních her na děti čekají vycházky do krásné přírody v okolí kláštera Želiv, celodenní pohádková hra a jízda na ponících. Více informací o letních táborech najdete na mlejn.webooker.eu a www.fslucinka.cz. Máte doma malého cirkusáka, muzikanta nebo tanečníka? Přihlaste ho na prázdninový tábor. Naši zkušení lektoři připravili na oba letní měsíce zábavný program, který nadchne malé i větší zájemce o netradiční zážitky. Na mlejnském cirkusovém příměšťáku v termínech 25. – 29. 7. a 1. – 5. 8. si děti vyzkouší žonglování, jízdu na jednokolce, akrobacii na šálách a hrazdách nebo klauniádu. Další oblíbený příměstský tábor s názvem Hudba&Cirkus se v týdnu 22. – 26. 8. zaměří na rozvoj hudebního talentu, základy nového cirkusu a jednoduché taneční choreografie.

Prázdniny s Veselou vědou

Naše příměstské tábory mají dlouholetou tradici. V Praze 13 se tábory Veselé vědy letos uskuteční hned na třech místech: 11. – 15. 7. ve FZŠ Brdičkova, 8. – 12. 8. v ZŠ Parentes a 15. – 19. 8. ve FZŠ Mezi Školami. A co nás letos čeká? Vydáme se po stopách dávných alchymistů. Co asi používali a co nejčastěji vyráběli? Nemineme ani kouzla fyziky a elektřiny. Prozkoumáme zvuk. Můžeme vidět elektřinu? Programy od 8.00 do 16.00 jsou určené dětem ve věku 6 – 10 let. Cena 3 490 Kč zahrnuje oběd, svačinu, pitný režim, program a výlet. Potěšte své děti „vědeckým“ táborem, kde zažijí plno zábavných vnitřních i venkovních pokusů, her, společných okamžiků s novými kamarády a výletů do přírody. Připojte se k řadě mladých badatelů. Více informací najdete na www.veselaveda.cz, Facebook @VeselaVeda, Instagram veselaveda_official, YouTube Veselá věda nebo je získáte na tel. 725 523 712, tereza.stojankova@veselaveda.cz.

Prázdniny s Harry Potterem 2

Spolek Duha Sedliště i v tomto roce připravuje a organizačně zajišťuje letní tábor na Sázavě, který se uskuteční v termínu 30. 7. – 13. 8. a to za dodržení všech potřebných hygienických požadavků na organizaci a provoz. Celotáborová hra bude pokračováním té loňské, velmi úspěšné, jen s dvojkou na konci. Tedy Prázdniny s Harry Potterem 2. O aktuálním dění se dozvíte na www.sedliste3.cz. Na všechny se moc těšíme a léto si užijeme, protože „Kdo si hraje, nezlobí!“. Za Spolek Duha Sedliště Hosyro, hlavní vedoucí tábora.

Léto s Krav Maga

Jak lépe využít letní období než na táboře! S pořádáním táborů máme dlouholetou zkušenost, proto věříme, že to bude stát za to! Čekají na Vás příměstské tábory na Hostivařské přehradě v termínech 11. – 15. 7.; 18. – 22. 7.; 8. – 12. 8.; 5. – 19. 8. Program tábora je připraven tak, aby bavil holky i kluky od 6 do 12 let. Co všechno na děti čeká? Každý den trénink Krav Maga, příjemné prostředí Hostivařské přehrady, spousta vodních aktivit, zážitky, hry a zábava s kamarády. Dále pořádáme pobytový tábor v Kamenici u Humpolce (Herálec) v týdenních turnusech 13. – 20. 8., 20. – 27. 8. nebo čtrnáctidenním turnusu 13. – 27. 8. Na děti čeká táborová hra inspirovaná filmem Avatar. Táborové tréninky Krav maga, v reálném prostředí naučí děti sebeobraně a zásadám bezpečného chování. Tábor je určen pro děti od 6 do 17 let a mohou se ho zúčastnit též děti, které nenavštěvují pravidelné tréninky Krav Maga. Na táboře si děti během etapové hry vyzkouší rozdělávání a vaření na otevřeném ohni, přespání v přírodě. Čeká je výlet na zříceninu hradu Orlík s překvapením a mnoho dalšího. V případě, že by nebylo možné tábor uskutečnit, je vrácení celé částky samozřejmostí.
Více na www.krav-maga.cz nebo u instruktora Michala Friedricha na e-mailu: michal@krav-maga.cz, tel. 777 017 688.

Sportovní příměstský tábor Sokola Stodůlky

Pro děti od 6 do 13 let jsme ve sportovním areálu Sokola Stodůlky v ul. Kovářova připravili dva příměstské tábory.
Termíny: 11. – 15. července 8.00 – 17.00 hodin 18. – 22. července 8.00 – 17.00 hodin
Náplní tábora bude seznámení dětí s různými sporty formou her a soutěží, nebudou chybět ani výlety do přírody. Děti si vyzkouší celou řadu různých sportů – fotbal, házenou, atletiku, stolní tenis, basketbal, nohejbal, tenis, minigolf... Naším cílem je vzbudit v dětech zájem o sport obecně.
Cena 3 000 Kč/5 dní (denně 2x svačina, oběd, pitný režim, využití sportovišť a pomůcek, sportovní trenéři, zdravotník). Přihlášky a další informace získáte u trenéra Josefa Šindelky, e-mail: josef.sindelka@sokolstodulky.cz, tel. 732 248 449.

Léto s Rondelem

Oddíl Rondel nabízí několik posledních míst na letním táboře, který se koná 1. – 10. 7. 2022 na Žumberku (obec Žár, okr. Č. Budějovice). Tábor je určen pro děti ve věku 9-16 let. Základní cena za účastníka je 3 900 Kč.
Letošní celotáborová hra je inspirována expedicí do amazonských pralesů. Část programu bude realizována mimo základnu (přespání pod širákem). Jízdní kolo, batoh a spacák pro starší účastníky je podmínkou. V programu je pamatováno i na koupání, táboráky, deskové hry a další doplňkové aktivity. Ve hře zůstává i sjezd části řeky Vltavy, záleží na aktuální sjízdnosti řeky. V plánu je také návštěva divadelního představení otáčivého hlediště v Českém Krumlově.
Účastnický poplatek zahrnuje dopravu z Prahy tam i zpět, ubytování, stravování a program. Ubytování je na táborové základně Žumberk. Stravování je zajištěno 5x denně z vlastní kuchyně s možností druhé večeře, pitný režim po celý den. Tábor splňuje kritéria projektu Opravdu dobrý tábor. Všichni účastníci jsou navíc úrazově pojištěni. Na tábor je možné čerpat příspěvek z FKSP nebo příspěvek některých zdravotních pojišťoven či městských úřadů. Více informací o táboře a přihlášky na vyžádání.

Sportovní školička Jeremíček

Protože ne každá školka funguje přes léto, rozhodli jsme se otevřít ve sportovním centru Jeremi Sportovní školičku Jeremíček. Jedná se vlastně o příměstský tábor pro nejmenší, který ale funguje na bázi školky. Termíny jsou od 4. 7. do 26. 8. Školička probíhá vždy od pondělí do pátku a je určena pro samostatné děti ve věku 3-6 let, které zvládnou být bez rodičů a jsou schopné základní sebeobsluhy. Nad dětmi vždy dohlíží pedagogický sportovní dozor. Minimální kapacita pro konání turnusu je alespoň pět dětí. Děti se mohou těšit třeba na sportovní a balanční hry či vycházky. Cena za týden je 3 600 Kč, za dva a více týdnů 3 000 Kč/týden. Částka zahrnuje stravování 3x denně a pitný režim. Díky mnohaletým zkušenostem s pořádáním příměstských táborů a kempů zajišťuje vyváženou stravu přímo restaurace našeho centra. Vycházíme vstříc i různým dietním požadavkům. Přihláška je ke stažení na www.jeremi.cz nebo k vyzvednutí osobně na recepci Jeremi sport, Jeremiášova 2581/2.V případě jakýchkoli dotazů se obracejte na Magdalénu Janečkovou, e-mail: janeckova@jeremi.cz.
Prázdniny v Jeremi

Sportovním centru Jeremi

pořádá také sportovní příměstské tábory pro děti od 6-15 let v termínech od 11. 7. do 26. 8. vždy od pondělí do pátku. Připraven je například badmintonový kemp, squashový kemp, kemp stolního tenis, MMA kemp a Beach kemp. Více o přesných termínech jednotlivých kempů se dozvíte na www.jeremi.cz – letní kempy.

Připravila Petra Fořtová