Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Sportovní centrum zve k návštěvě

Po mnoha letech chátrání následovaných mohutnou přestavbou konečně v únoru 2015 ožil objekt bývalého nákupního střediska Billa, později autosalonu Nissan u Jeremiášovy ulice, naproti benzínové stanici Šafránka. Postupně zde vzniká jedno z nejkomplexnějších a nejmodernějších sportovních zařízení v Praze. Jmenuje se Jeremi sport. Na ploše 7 500 m2 vnitřní a 3 000 m2 venkovní plochy budou mít návštěvníci možnost všestranného sportovního vyžití, relaxace a zábavy.  Největším lákadlem centra je multifunkční plně klimatizovaná hala se třemi squashovými kurty, čtyřmi stoly pro stolní tenis a osmi badmintonovými kurty. Do léta přibude dalších sedm badmintonových kurtů a jejich počet se tak ustálí na úctyhodných patnácti.
Nový objekt již teď nabízí multifunkční sály a tělocvičny s možností provozování širokého spektra sportů. Od klasických aerobních aktivit jako je spinning, alpinning, aerobik a TRX, až po moderní sporty, jako je například poledance. Samozřejmostí je plně vybavená posilovna, která se již brzy zvětší až na 450 m2 a jejíž součástí bude i boxovací ring.

Do konce června bude dostavěna nejvýraznější vnější dominanta sportovního centra, jímž bude kompletně zastřešená vytápěná horolezecká hala, která bude patřit mezi nejvyšší a nejzajímavější v České republice.
Návštěvníci najdou v centru nejen špičková sportoviště, ale také místo pro společenská setkávání. Kromě recepce s občerstvením a příjemným vyškoleným personálem poskytne hostům sportbar a kvalitní nekuřáckou restauraci s posezením. V létě bude otevřena venkovní zahrádka i s venkovním barem. Nově otevřená restaurace láká mimo jiné i na salátový bar, využívá suroviny od českých lokálních dodavatelů a pěstitelů a důraz klade i na bezlepková jídla. Při vaření se zásadně nepoužívají polotovary. Proto jsou pokrmy bez přidaných dochucovadel a umělých látek, karlovarské knedlíky a dezerty jsou domácí, vynikající omáčky jsou bez zahušťovadel.
Jednou z priorit sportovního centra Jeremi je podpora dětí a mládeže. Proto zde každý den pod vedením zkušených trenérů probíhají badmintonové školičky a squashové akademie. Skoro každý víkend se pořádají badmintonové turnaje pro začátečníky i pokročilé a stále oblíbenější turnaje pro děti a děti s rodiči.

Poloha na křižovatce ulic Jeremiášova a Mukařovského zaručuje centru výbornou dopravní dostupnost. Velkou předností sportovního centra je parkoviště se 120 parkovacími místy pro sportovce a ostatní návštěvníky komplexu. Od stanice metra Luka nebo Lužiny je to pěšky do deseti minut, autobusová zastávka Amforová je hned vedle centra.

Cílem sportovního centra Jeremi je vytvoření volnočasového centra, které se díky své nabídce sportovního vyžití a služeb pro celou rodinu stane vyhledávanou a hlavně přirozenou součástí komunitního života v naší městské části. Více na www.jeremi.cz.

Martin Šmíd