Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Den plný bojů pod vysokou sítí

Koncem února se uskutečnil v pořadí už sedmý ročník Veterán volejbal Cupu Stodůlky 2018. V tělocvičnách Základní školy s RVJ Bronzová se sešlo celkem osm týmů – převážně místních, ale cestu na palubovky v Bronzové si našly i celky z blízkého okolí.

Slavnostního zahájení turnaje se zúčastnili starosta naší městské části David Vodrážka, starosta Sokola Stodůlky Václav Sailer a ředitel Střediska sociálních služeb Prahy 13 Jiří Mašek, kteří společně přivítali XXXL volejbalové veterány a zakládající členy volejbalového oddílu Sokola Stodůlky Eduarda Uhlíře a Františka Kejhu a předali jim drobné upomínkové dárky. František Kejha navíc převzal u příležitosti 80. narozenin, které v letošním roce oslaví, z rukou starosty Prahy 13 dárkový koš. Všichni přítomní pak minutou ticha uctili památku pana Josefa Tlamichy, který nás krátce před turnajem navždy opustil.

Potom se už dostal „ke slovu“ celosvětově populární volejbal. Všech ny celky daly do hry maximum a pozdě odpoledne byly známy výsledky letošního turnaje. První místo obsadili vloni bronzoví Rokyťáci, druhá příčka patří borcům Sokola Jinonice, kteří neobhájili zlato z minulého ročníku turnaje, třetí skončili Pšoukaři. Ti si oproti loňskému roku o jednu příčku pohoršili. Další pořadí – 4. Pozdní sběr, 5. Velmi pozd - ní sběr, 6. Pepro, 7. Veteráni Prahy 13, 8. Vječňáci.

Děkujeme organizátorům, partnerům turnaje a všem zúčastněným sportovcům za krásné sportovní zážitky a skvělou přátelskou atmosféru, která po celou dobu turnaje vládla.

Jaroslav Matýsek