Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Neučíme o jazyce, učíme jazyk!

Před sedmi lety vytvořila ZŠ s RVJ Bronzová společně s CIEE (Council on International Educational Exchange) Univerzity Karlovy projekt Angličtina s rodilým mluvčím. Je založen na spolupráci s americkými univerzitními studenty, kteří tráví jarní semestr na UK a v rámci dobrovolnického programu nám pomáhají s výukou angličtiny.

Učební plány jsou koordinovány vyučujícími Aj tak, aby byly v souladu s naším školním vzdělávacím programem. Smyslem projektu je rozvoj zejména komunikačních schopností, a proto dbáme, aby v každé hodině zbyl prostor pro diskuzi o všem, co žáky zajímá. Mladí Američané, letos jsou čtyři, učí s velkou chutí a kromě akcentu rodilého mluvčího přinášejí spoustu nápadů, aktivit i zajímavostí ze života školáků v USA. Vyučují denně kromě pondělí. Letos jsme spolupráci s CIEE rozšířili o další projekt Treasure Hunt (Hledání pokladu na Vyšehradě), rovněž připravený s pomocí studentů- dobrovolníků. Je určen pro naše nejmladší žáčky z bilingvních tříd. Vloni v říjnu si velice úspěšně vedli žáci 2.C. Splnili všechny úkoly na výbornou a odnesli si zaslouženou odměnu. Na další dobývání pokladu se teď chystají naši odvážní prvňáčci.

Spolupráce s CIEE UK si velice vážíme a upřímně děkujeme studentům- dobrovolníkům i paní Michaele Neužilové, Central European Studies Program Coordinator, bez jejíž podpory by projekty nemohly fungovat.

Vladislava Šváchová, vedoucí met. sdružení AJ