Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Rok s covidem

Za normálních okolností bych vás dnes informoval o činnosti mladých hasičů, kteří by se po zimní přestávce soutěžní hry Plamen zúčastnili každoročního Zimního poháru v uzlování.
Taktéž bych vás určitě pozval na každoroční Den otevřených dveří u příležitosti svátku sv. Floriána a v neposlední řadě na tradiční pálení čarodějnic. Nic takového. Bohužel s narůstajícím počtem nakažených přišlo i množství tvrdých opatření a vládních nařízení. Šíření koronaviru ovlivnilo život a dění i v našem sboru. Nařízení vlády a doporučení ministerstev bylo jedno z prvních důležitých rozhodnutí, které ze dne na den ovlivnilo zaběhnutý chod naší jednotky. Už je to dlouhá roční přestávka, kdy šířící se nemoc změnila životy nás všech.
Naše jednotka opět slouží čtyřiadvacetihodinové služby a to z důvodu zabezpečení akceschopnosti pražských hasičů, jejichž početní stav se kvůli onemocnění covid-19 snižuje. Přesto jsou členové jednotky schopni zajišťovat akceschopnost HZS s možným výjezdem ze své základny do dvou minut.
Od začátku roku vyjížděla jednotka k sedmi zásahům. Většinou se jednalo o technický zásah, jednou, a to první hodinu nového roku, k požáru.

Vladimír Kos, SDH Stodůlky