Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Testování a distribuce respirátorů

Testování se stalo povinnou součástí provozu radnice a od března se zaměstnanci úřadu pravidelně testují každý týden. Dobrovolné testování ale probíhá už od loňského roku. „Pro zaměstnance jsme zajistili dobrovolné testování od října, je pro nás důležité, aby se snížilo riziko přenosu nákazy mezi kolegy a všichni se na úřadu cítili bezpečně. Tedy i občané, kteří si sem přijdou vyřídit své záležitosti. Do testování na radnici jsme zahrnuli také dobrovolné hasiče a zaměstnance škol, aby nemuseli tu samou proceduru zařizovat ve svých organizacích,“ řekl starosta David Vodrážka.

Během března se podařilo zajistit další tisíce respirátorů třídy FFP2 pro obyvatele třináctky. Z Potravinové banky, která pomoc zastřešuje, je převzali starosta David Vodrážka s radními Zbyňkem Pastrňákem a Anetou Maršálovou Ečekovou. Respirátory jsou distribuovány mezi potřebné naší městské části tak, aby maximálně pomohly všem bez rozdílu věku, kteří se v souvislosti s již rok trvající pandemií dostali do finančně nepříznivé situace. „Stačí zavolat na infolinku naší městské části, která je občanům k dispozici každý všední den od 8 do 14 hodin.

Telefonní číslo infolinky je 235 011 447. Pokud byste věděli o někom, kdo nemá možnost se s naším úřadem spojit a potřebuje pomoc, prosíme, informujte nás prostřednictvím této infolinky,“ řekla radní Aneta Maršálová Ečeková.

Lucie Steinerová