Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Radnice vychází občanům vstříc

Od pondělí 1. března byly v rámci vládních opatření omezeny úřední dny radnice na pondělí a středu od 8 do 18 hodin. Protože je ale zájem o služby agend veliký, budou mít občané od 8. března možnost využít služeb Úřadu městské části Praha 13 i mimo úřední dny, a to po předchozím objednání přes rezervační systém na webových stránkách www.praha13.cz. Samozřejmostí je přísné dodržování hygienických opatření.

„Radnice je tu především pro občany. I v této náročné době ale chceme maximálně vyjít vstříc všem, kteří naše služby potřebují. Možností využít rezervační systém i pro objednání na jiné dny v týdnu zajistíme plynulost vyřizování jednotlivých agend. Velký důraz samozřejmě klademe na striktní dodržování všech hygienických a bezpečnostních opatření,“ řekl starosta David Vodrážka.
„Kumulace jednotlivých úkonů do dvou dnů v týdnu zatěžuje nejen klienty, ale také úředníky, kteří na jednotlivých pracovištích týdně vyřizují více než tisíc požadavků. Objednání přes rezervační systém tak optimálně rozloží jednotlivé požadavky klientů mezi příslušné odbory a přehledný časový harmonogram nabídne jejich komfortní vyřízení bez front, které se na úřadě během úředních dnů tvoří,“ informoval tajemník úřadu Jaroslav Mareš.

Lucie Steinerová