Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

zamrzlý Stodůlecký rybník

Sice už pár dnů máme jaro, ale některé březnové dny tomu vůbec neodpovídaly. A tak jsme se rozhodli, že se s vámi ještě naposled podělíme o zimní snímek.
I když nám koronavirus „zamknul hory“, paní Zima nám dala alespoň šanci vyndat brusle nebo oprášit běžky a vyrazit třeba do Centrálního parku. Například zamrzlý Stodůlecký rybník se stal pro malé i větší bruslaře doslova ledovým rájem. Na jeho ploše se objevily pravidelné tvary menších i větších hřišť, ale také abstraktní tvary různých bruslařských drah. Ostatně fotografie, kterou nám poslal pan Petr Kokaisl, je toho důkazem. Z trochu jiné perspektivy se můžeme podívat na starší i novou zástavbu, cesty, které působí jako vlnící se stuhy, stromy, malinké lavičky, rybník pokrytý ledem...
Podaří-li se i vám udělat zajímavou fotografii (v rozlišení alespoň 300 dpi), zašlete nám ji na stop@praha13.cz, rádi ji zveřejníme. Za všechny snímky, které jste nám již poslali, nebo je teprve pošlete, vám mnohokrát děkujeme.
Nyní máte možnost poslat fotografie také do soutěže s názvem Praha 13 mýma očima aneb Tady bydlím, tady jsem doma, kterou redakce vyhlásila k 30. výročí STOPu. Adresa je stop.soutez@praha13.cz. Více informací k soutěži najdete na str. 11 nebo na www.praha13.cz.

Eva Černá