Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Po nemoci covid-19 přišla další nová zkušenost

Pro potřeby obyvatel Ukrajiny vzniklo Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině – KACPU. Je v Kongresovém centru Praha. Než vzniklo, tak členové naší jednotky strávili několik nocí u sídla Odboru cizinecké policie Praha v Olšanské ulici, kde byl vztyčen vyhřívaný stan a jednotka zabezpečovala jeho chod.

Poté byl aktivován autobus pro převoz uprchlíků z centra do míst ubytování, a tak se řidiči střídali. Absolvovali jízdy např. do Olomouce, Benešova, Brna, Stráže nad Nežárkou, Srní, Mladé Boleslavi, Nového Města na Moravě, Bělé pod Bezdězem, do obce Doksy... Pro menší počty osob byl pro převoz poskytnut dopravní automobil Ford, který zajišťoval rozvoz do pražských městských částí, ale i obcí různě vzdálených od hlavního města – Solenice, Orlík, Větrník, Sázava a další. Člen naší jednotky na Slovensku vystřídal styčného důstojníka pro humanitární pomoc.

Pozvánka na akce: Naši jednotku s technikou můžete po delší době vidět na akci Bezpečná třináctka aneb Bezpečnost zajištěna, která se bude konat 27. dubna od 13.00 na Slunečním nám. Sbor připravuje tradiční Den otevřených dveří nebo Čarodějnice. O akcích vás budeme s předstihem informovat.

Vladimír Kos, SDH Stodůlky