Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Ocenění pedagogů v rámci Dne učitelů

Každoročně je 28. březen Dnem učitelů. Městská část Praha 13 se tradičně připojuje k oslavám svátku tohoto důležitého povolání, proto bylo i letos 27 vybraných pedagogů pozváno do prostor radnice, kde převzali ocenění z rukou starosty Davida Vodrážky, místostarostky Marcely Plesníkové a předsedy pro výchovu a vzdělávání Víta Bobysuda.

Městská část Praha 13 je zřizovatelem celkem deseti základních a jednadvaceti mateřských škol, zaměstnává přes 500 pedagogických pracovníků a 85 vychovatelů ve školních družinách. Školství naší městské části je na vynikající úrovni. Dokladem toho je mimo jiné fakt, že hned pět místních základních škol bylo oceněno v rámci  Národní ceny kvality ČR titulem Společensky odpovědná organizace 2016.

„Jsem nesmírně rád, že systém vzdělávání v Praze 13 funguje perfektně. Velmi si vážím obětavé práce všech pedagogů, kteří vychovávají budoucí generaci. Bohužel musím konstatovat, že jejich práce je stále nedoceněná,“ řekl starosta David Vodrážka při udílení cen.

„Žádný vzdělávací systém by nebyl efektivní, kdyby nebylo skvělých pedagogů, kteří jej dokáží přivést k životu,“ řekla Marcela Plesníková, místostarostka za oblast školství a informatiky. „Jsem hrdá na to, že se nám daří zaměstnávat učitele, kteří ve své profesi vynikají a našim  dětem předávají to nejlepší,“ dodala.

Eva Libigerová