Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Modernizace hřišť pokračuje

Zástupci městské části Praha 13 v pondělí 9. dubna uvedli do provozu zrekonstruované dětské hřiště, které se nachází ve vnitrobloku ulice Bellušova. Hřiště je primárně určeno dětem starším šesti let, které zde mohou využívat jak nové, tak i zmodernizované herní prvky. K dispozici je zde mimo jiné houpací kolotoč, malý skokanský můstek či víceúčelový cvičební rám na posílení celého těla. V rámci renovace byla zachována tubusová skluzavka a hřiště bylo dovybaveno několika lany, po kterých se dá šplhat.

„Jsem rád, že i v letošním roce pokračujeme v sérii revitalizací hřišť a sportovišť v naší městské části. V žádostech o dotace na modernizaci vnitrobloků jsme velmi úspěšní, což mě těší,“ řekl starosta Prahy 13 David Vodrážka.

„Vnitrobloky, které jsou součástí rondelů, obyvatelé Prahy 13 velmi rádi využívají. Chceme jim poskytnout příjemný prostor, kde mohou napříč generacemi trávit svůj volný čas. Postupně jsou modernizována hřiště pro menší i větší děti, sportoviště a jsou budovány venkovní posilovny,“ dodal místostarosta Pavel Jaroš.

Investice do zrekonstruovaného dětského hřiště ve vnitrobloku Bellušova činila 1 128 015 Kč včetně DPH.

Eva Libigerová