Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Letní kino Cyberdog

Technologicko-informační centrum Cyberdog, které bylo postaveno podle návrhu Davida Černého a Tomáše Císaře a vloni v listopadu bylo uvedeno do provozu, spustilo promítání Letního kina. Celá přední část druhého patra centra Cyberdog je prosklená, takže využití čelní plochy se pro tento projekt přímo nabízelo.

Prvním představením byl 16. dubna kultovní sci-fi film Tima Burtona Mars útočí!. V úterý 7. a 14. května se zde bude od 21.00 hodin promítat legendární sci-fi film Matrix. Zahráli si v něm například herci Kean Reeves, Laurence Fishburne a Carrie-Anne Moss. Během dalších dvou květnových úterků, tedy 21. a 28. května, Cyberdog ve stejném čase představí film Já, legenda. Filmová projekce je pro všechny návštěvníky zdarma.

Cyberdog stojí na novém pěším korzu, které směřuje od stanice metra Nové Butovice. Hned vedle se majestátně tyčí plastika Davida Černého Trifot a v provozu je i stejnojmenná restaurace. Součástí ce lého objektu je Czech Photo Centre – multižánrový umělecký prostor, který je jednou z nejvýznamnějších galerií zaměřených na současnou fotografii v hlavním městě.

Informace o projektu Letního kina najdete na www.cyber-dog.cz.

Radek Polák